Volledig scherm
© PR

Misdaaddrama Legend: de grote Tom Hardy Show

filmrecensieCriminele tweelingbroers Reggie en Ronnie Kray hebben een kapsel waar menig hipster vandaag om vraagt bij de kapper, excuus, de barbier: nat van de pommade en superstrak met een scheiding achterover gekamd.

misdaaddrama

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Legend

De Krays zijn onoverwinnelijk als een broederkoppel leeuwen, het Londen van de jaren '60 is hun Serengeti. Uitdagers en politie staan machteloos. Tom Hardy, die beide broers speelt, kan zijn accentenfetisj weer flink etaleren. Cockney, plat noord-Londens deze keer. Het spelen van een tweeling is een acteursdroom en Hardy doet het met zichtbaar plezier. Reggie is de gladde maffioso en Ronnie de schizofrene sla-erop.

Er is een dramatisch, langgerekt verhaal met een meisje (Australisch actrice Emily Browning) en de keus tussen liefje en familie, maar eigenlijk is de film niets meer en niets minder dan de Grote Tom Hardy Show. Een revue met mooie decors, een knappe gastheer met timing en flair, komische passanten en zangeres Duffy, die met bruine pruik mag optreden in de pauze. Klapt u mee?

Regie: Brian Helgeland. Hoofdrollen: Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton.