Volledig scherm
Amerikaanse vervoermiddelen trekken veel bekijks. © Qphoto

'American Muscles' stelen show in Strijen

Waar gaan haring happen, paardensport, monstertrucks, Amerikaanse hamburgers, carnaval en de nieuwste modetrends moeiteloos samen?

Welkom op Outdoor Zuid-Holland in Strijen, de wondere wereld die op één evenemententerrein deze ogenschijnlijk niet te combineren elementen moeiteloos met elkaar verbindt.

Het driedaagse festijn aan de Broekseweg is uitgegroeid tot een blijvertje op de Hoeksche Waardse uitgaansagenda dat duizenden belangstellenden trekt. De elfde editie heeft bewezen dat de sleet er bepaald nog niet in zit. Integendeel, het toevoegen van nieuwe elementen aan het programma is een sterke aanvulling gebleken. 'Outdoor Summer Fair goes USA'.

De keuze voor de introductie van een duidelijk thema voor de 'markt' waar lifestyle, mode, eten en drinken, woonideeën en vrijetijdsbesteding hand in hand gaan, is een schot in de roos gebleken. Het publiek vergaapt zich tijdens het weekeinde aan de typische Amerikaanse vervoermiddelen als Cadillacs, Chevrolets, Harley Davidsons en monsterstrucks.

Bonnie St. Claire

Een ander element dat op basis van de succesfactor ongetwijfeld zal terugkeren is het Hoekse Tentfeest van zaterdagavond. Voor de eerste keer toegevoegd als programmaonderdeel, maar met een bezoekersaantal dat simpel de duizend heeft overschreden een geheide hit. Het festijn heeft aan het einde nog een verrassing: Bonnie St. Claire vervangt als slotartiest Roxeanne Hazes. Het deert het publiek niet: zomerzon en gezelligheid heersen tot het einde.

  1. Binnenmaas zet volgende stap in komst van torenhoge windmolens

    Binnenmaas zet volgende stap in komst van torenhoge windmolens

    De gemeente Binnenmaas heeft het nieuwste ontwerpplan voor de bouw van vijf torenhoge windmolens tussen Heinenoord en Puttershoek af. Vanaf maandag tot en met 7 augustus kan iedereen die inzien. Het definitieve bestemmingsplan voor ‘Windpark Oude Maas’ moet in september door de gemeenteraad worden goedgekeurd, omdat initiatiefnemer Eneco & Renewable Factory anders subsidie misloopt. Volgens de gemeente loopt deze planning geen gevaar.