© Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

'Liefde geen vereiste om te trouwen'

Trouwen met iemand voor wie je helemaal geen warme gevoelens koestert? Voor een deel van de mannen en vrouwen is dat totaal geen probleem.

Dat blijkt uit onderzoek van datingsite Match.com onder 6.000 Amerikaanse mannen en vrouwen. De respondenten waren allemaal single en op zoek naar een partner.

Maar liefst 31 procent van de mannen hoeft niet per se verliefd te zijn op de vrouw met wie ze ze trouwen. Bij vrouwen geldt een percentage van 23 procent. Een op vijf single mannen zegt zelfs met iemand te willen trouwen waar ze zich niet seksueel tot aangetrokken voelen.

Niet alleen zijn
De reden is heel simpel: mannen willen gewoon niet alleen zijn. Een huwelijk biedt dan kameraadschap, gezelschap, steun en zekerheid.

'Het idee om alleen achter te blijven in het leven is erg overweldigend. Mannen zijn daar niet immuun voor, ze zijn ook bang en onzeker ook al doen ze zich stoer voor', aldus gezondheidsconsulent Tom Fant tegen the Daily Beast.

  1. Wat betekenen die Zweedse merknamen van Ikea eigenlijk?

    Wat betekenen die Zweedse merknamen van Ikea eigenlijk?

    Voor de staycationers onder ons: een tripje naar Ikea is eigenlijk ook een beetje vakantie met al die onuitspreekbare namen die ze hun meubels geven. Ze slaan wel degelijk ergens op, vertelt Mikael Ydholm, Head of Research bij IKEA aan Apartment Therapy, vlak voor de aftrap van de nieuwe collectie. Hij legt uit waar Zweedse tongbrekers als förhöja en kryddnejlika vandaan komen. Een cursus Zweeds voor beginners, om mee uit te pakken bij je volgende tripje naar de meubelwinkel.