Windseeker
Volledig scherm
Windseeker © Canadaswonderland.com

Pretparkbezoekers halve dag vast in Windseeker

In een pretpark in het Amerikaanse Californië hebben 20 bezoekers een halve dag vastgezeten in een attractie, op zo'n 90 meter boven de grond. Dit meldt de Toronto Daily Mail.

Op het moment dat de 'Windseeker' zijn hoogste punt bereikte, blokkeerde alles. De pretparkbezoekers hingen met hun voeten boven de grond. Technici onderzochten de oorzaak van de blokkade, maar konden lange tijd niets vinden.

Pas vier uur later, toen het al donker was, kwam de molen naar beneden. Het is de tweede keer in twee weken dat de Windseeker met problemen kampte. De attractie blijft dan ook voorlopig gesloten.

  1. Wegscheren schaamhaar vergroot de kans op soa's

    Wegscheren schaamhaar vergroot de kans op soa's

    Mannen en vrouwen die regelmatig met wax, mesjes of apparaten hun schaamstreek ontharen hebben een grotere kans om een soa (seksueel overdraagbare aandoening) op te lopen dan mensen die helemaal niks doen aan de begroeiing van hun genitale zones. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië onder ruim 7500 proefpersonen tussen de 18 en 65 jaar. Volgens de wetenschappers is de kans om een soa te krijgen bij kale mensen maar liefst 80 procent groter dan bij mensen met schaamhaar.