Volledig scherm
© anp

Nieuwe drummer voor Normaal

Normaal krijgt een nieuwe drummer. Op 30 juni neemt Timo Kelder de drumstokjes over van de huidige drummer, Fokke de Jong. Dat maakte de Achterhoekse band dinsdag bekend.

De wisseling van de wacht vindt plaats tijdens een koffieconcert van Normaal in Toldijk. De Jong, die vanaf 1989 bij Normaal speelde, gaat zich richten op zijn nieuwe band King Of The World.

Timo Kelder drumde eerder in Ja Dat Zal en de Backcorner Boogie Band. Zijn vader is voorzitter van de fanclub van Normaal, Het Anhangerschap. Volgens zanger/gitarist Bennie Jolink zit de muziek van Normaal daardoor bij Timo in de genen. "Tijdens de eerste repetitie was dat direct duidelijk. Hij kent alle nummers en het klonk direct helemaal goed", aldus Jolink.

Met de nieuwe drummer is Normaal onder meer te bewonderen tijdens het Zwarte Cross-festival, eind juli. De zoon van Bennie, Gijs Jolink, is een van de organisatoren van het festival.

  1. Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Zoals verwacht hebben David Bowie en Prince hun imperium in de nieuwe editie van de Top 2000 flink uitgebreid. Beide overleden poplegendes kwamen tekort voor een klassering bij de bovenste 3 van de jaarlijkse lijst van Radio 2, maar krijgen er wel een aanzienlijk aantal nieuwe noteringen bij. Dat blijkt op de site staatieindetop2000.nl die de radiozender vandaag online zette. Daarop is niet te zien hoe hoog de songs staan, maar wel of ze dit jaar de lijst met mooiste liedjes ooit gemaakt hebben gehaald.