Volledig scherm
© anp

Nieuwe drummer voor Normaal

Normaal krijgt een nieuwe drummer. Op 30 juni neemt Timo Kelder de drumstokjes over van de huidige drummer, Fokke de Jong. Dat maakte de Achterhoekse band dinsdag bekend.

De wisseling van de wacht vindt plaats tijdens een koffieconcert van Normaal in Toldijk. De Jong, die vanaf 1989 bij Normaal speelde, gaat zich richten op zijn nieuwe band King Of The World.

Timo Kelder drumde eerder in Ja Dat Zal en de Backcorner Boogie Band. Zijn vader is voorzitter van de fanclub van Normaal, Het Anhangerschap. Volgens zanger/gitarist Bennie Jolink zit de muziek van Normaal daardoor bij Timo in de genen. "Tijdens de eerste repetitie was dat direct duidelijk. Hij kent alle nummers en het klonk direct helemaal goed", aldus Jolink.

Met de nieuwe drummer is Normaal onder meer te bewonderen tijdens het Zwarte Cross-festival, eind juli. De zoon van Bennie, Gijs Jolink, is een van de organisatoren van het festival.

  1. Linkin Park schrijft brief aan Chester: Onze harten zijn gebroken

    Linkin Park schrijft brief aan Chester: Onze harten zijn gebroken

    Linkin Park heeft een emotionele brief geschreven aan hun frontman Chester Bennington, die donderdag een einde aan zijn leven maakte. De bandleden laten weten dat er in de 'familie' ongeloof heerst en dat ze diep verdrietig zijn. ,,Onze liefde voor het maken van muziek is onlosmakelijk. Hoewel we niet weten welk pad onze toekomst zal kiezen, weten we dat elk van onze levens beter was door jou. Bedankt voor dat cadeau. We houden van je en missen je'', schrijven ze aan Bennington.