Volledig scherm
© Brunopress

Op de werkvloer luisteren we het liefst Adele

Muziek speelt een grote rol bij de werksfeer en productiviteit van werknemers. 93 procent vindt dat muziek op de werkvloer de werksfeer verbetert en 70 procent zegt productiever te zijn met een muziekje op de achtergrond. Vooral Adele's Someone Like You is een nummer waarbij werknemers het werktempo hoog kunnen houden.

Dat blijkt uit onderzoek van Randstad onder werkende Nederlanders in verschillende beroepsgroepen.

Algemeen directeur Chris Heutink van Randstad Nederland zegt dat zijn bedrijf het als grote werkgever belangrijk vindt te weten wat werknemers beweegt. 'Het onderzoek wijst uit dat mensen echt baat hebben bij muziek tijdens hun werk. Bijna alle ondervraagden (95 procent) zeggen dat het hun werk leuker maakt.'

Favoriet
Popmuziek is niet geheel verwonderlijk het populairste genre onder werknemers. Met name in de transport, financiële, de technische en de ICT-sector helpt een lekker deuntje op de achtergrond om flink door te pakken. De grote favoriet is Someone Like You van Adele. 31 procent van de ondervraagden hoort het liefst Adele op het werk. Maar ook onze eigen Caro Emerald scoort hoog in de lijst met een tweede positie. In vergelijking met een andere lijst waarbij favoriete liedjes vlak voor het weekend centraal staan, zien we een verschil. Dan is dance ineens een populair genre, want dan staat Afrojack met Can't Stop Me op nummer één. De gehele lijst met favoriete werkliedjes vindt u onder dit artikel.

Ziekmeldingen terugdringen
De helft van de ondervraagden stelt  zelfs dat muziek op de werkvloer het werkplezier dermate verhoogt dat het aantal ziekmeldingen zal verminderen.

  1. Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Zoals verwacht hebben David Bowie en Prince hun imperium in de nieuwe editie van de Top 2000 flink uitgebreid. Beide overleden poplegendes kwamen tekort voor een klassering bij de bovenste 3 van de jaarlijkse lijst van Radio 2, maar krijgen er wel een aanzienlijk aantal nieuwe noteringen bij. Dat blijkt op de site staatieindetop2000.nl die de radiozender vandaag online zette. Daarop is niet te zien hoe hoog de songs staan, maar wel of ze dit jaar de lijst met mooiste liedjes ooit gemaakt hebben gehaald.