'Snapje?' van NTR uitgeroepen tot beste kinderlied

VideoDe Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is vandaag uitgereikt aan het zogenoemde 'Snapje? Optellen van breuken' van de NTR. Doel van de prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied. Snapje? is een NTR-serie van videoclips van twee minuten met ezelsbruggetjes waarmee kinderen een basisprincipe of basisregel aangeleerd of uitgelegd krijgen.

Het winnende lied werd geschreven door Jan Beuving. Rapper/acteur Akwasi verzorgde de uitvoering en muziek. De prijs werd vandaag in Enschede uitgereikt. Het was een tweejaarlijkse prijs, maar vanaf nu zal de prijs jaarlijks worden uitgereikt. De jury bestaat uit mensen uit het vak.

Prijs

De prijs bestaat uit een kunstwerk en 5000 euro. Dat bedrag moet de tekstschrijver met de componist en uitvoerend artiest delen. De Willem Wilminkprijs is een initiatief van onder meer het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

'Snapje?' viel al eerder in de prijzen. De gehele reeks won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovative Award.

  1. Linkin Park schrijft brief aan Chester: Onze harten zijn gebroken

    Linkin Park schrijft brief aan Chester: Onze harten zijn gebroken

    Linkin Park heeft een emotionele brief geschreven aan hun frontman Chester Bennington, die donderdag een einde aan zijn leven maakte. De bandleden laten weten dat er in de 'familie' ongeloof heerst en dat ze diep verdrietig zijn. ,,Onze liefde voor het maken van muziek is onlosmakelijk. Hoewel we niet weten welk pad onze toekomst zal kiezen, weten we dat elk van onze levens beter was door jou. Bedankt voor dat cadeau. We houden van je en missen je'', schrijven ze aan Bennington.