De kist arriveerde op de begraafplaats in een goudkleurige lijkwagen.
Volledig scherm
De kist arriveerde op de begraafplaats in een goudkleurige lijkwagen. © afp

Whitney Houston begraven in New Jersey

Familie en vrienden hebben vandaag in besloten kring de Amerikaanse zangeres Whitney Houston begraven op de Fairview-begraafplaats in Westfield (New Jersey). Houston's laatste rustplaats is naast die van haar vader, die in 2003 overleed.

Volledig scherm
© getty

De kist arriveerde op de begraafplaats in een goudkleurige lijkwagen.
Gisteren werd al een herdenkingsdienst gehouden. Daarbij waren circa 1500 mensen aanwezig, onder wie Kevin Costner, Clive Davis, Stevie Wonder, Tyler Perry, Alicia Keys en R. Kelly. Fans konden de dienst via het internet volgen.

Houston, die gedurende haar carrière meer dan 170 miljoen cd's, singles en video's verkocht, stierf vorige week op 48-jarige leeftijd. Ze werd gevonden in een badkuip in een hotel in Beverly Hills. Het is nog niet duidelijk waaraan ze overleed. De uitslag van het onderzoek wordt pas over enkele weken verwacht.

Volledig scherm
© afp
  1. Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Zoals verwacht hebben David Bowie en Prince hun imperium in de nieuwe editie van de Top 2000 flink uitgebreid. Beide overleden poplegendes kwamen tekort voor een klassering bij de bovenste 3 van de jaarlijkse lijst van Radio 2, maar krijgen er wel een aanzienlijk aantal nieuwe noteringen bij. Dat blijkt op de site staatieindetop2000.nl die de radiozender vandaag online zette. Daarop is niet te zien hoe hoog de songs staan, maar wel of ze dit jaar de lijst met mooiste liedjes ooit gemaakt hebben gehaald.