Volledig scherm
© EPA

'KNVB praat met Gullit en Schmidt'

De KNVB is op dit moment in gesprek met Ruud Gullit en Roger Schmidt voor de functie van bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt Kees Jansma vandaag  in zijn programma De Tafel van Kees bij FOX Sports.

Gullit zou de klus met assistent Henk ten Cate willen doen. De Duitser Roger Schmidt vierde eerder successen met Red Bull Salzburg en werd onlangs ontslagen bij Bayer Leverkusen.

De KNVB is op zoek naar een opvolger voor de ontslagen Danny Blind. De bond wil graag voor de oefenwedstrijd van 31 mei tegen Marokko een bondscoach aanstellen.

Jansma werkte tussen 2004 en 2014 als perschef bij het Nederlands elftal.

  1. Oranjevrouwen willen geen vriendendienst

    Oranjevrouwen willen geen vrien­den­dienst

    De Oranjevrouwen hebben morgenavond tegen België aan een punt genoeg om de kwartfinale van het EK-voetbal te bereiken. De situatie kan zich gedurende de avond voordoen dat ook België blij is met een gelijkspel. Eén van de Belgische journalisten, in Tilburg met een flinke groep uitgerukt, wil weten over er een vriendendienst mogelijk is. Bondscoach Sarina Wiegman lacht. ,,Daar doen we dus niet aan,’’ zegt ze. ,,Natuurlijk zijn we ons bewust van de verschillende scenario’s, maar we gaan gewoon voor de winst. Dan is er geen onduidelijkheid.’’