Volledig scherm
Shanice van de Sanden. © Getty Images

Voetbalsters verslaan Mollema in Duitsland

De openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal in Utrecht heeft ook de Duitse televisiekijker kunnen bekoren. Liefst 2,4 miljoen oosterburen schakelden zondag in op de ZDF voor de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Noorwegen (1-0).

Daarmee waren de Oranje Leeuwinnen beter bekeken dan de vijftiende etappe van de Tour de France, want 2,32 miljoen Duitsers kozen zondag voor de ARD en zagen daar de Nederlandse wielrenner Bauke Mollema winnen. Het vrouwenteam van bondscoach Sarina Wiegman trok zelfs meer kijkers dan de oefenwedstrijd een dag eerder tussen Bayern München en Werder Bremen op Sat.1.

Alleen de Formule 1 was populairder. RTL mocht zich tijdens de uitzending van de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone verheugen in 4,74 miljoen kijkers.

  1. Oranjevrouwen willen geen vriendendienst

    Oranjevrouwen willen geen vrien­den­dienst

    De Oranjevrouwen hebben morgenavond tegen België aan een punt genoeg om de kwartfinale van het EK-voetbal te bereiken. De situatie kan zich gedurende de avond voordoen dat ook België blij is met een gelijkspel. Eén van de Belgische journalisten, in Tilburg met een flinke groep uitgerukt, wil weten over er een vriendendienst mogelijk is. Bondscoach Sarina Wiegman lacht. ,,Daar doen we dus niet aan,’’ zegt ze. ,,Natuurlijk zijn we ons bewust van de verschillende scenario’s, maar we gaan gewoon voor de winst. Dan is er geen onduidelijkheid.’’