Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
Geert Wilders. © ANP

'Moslims, bevrijd uzelf en verlaat de islam'

opinieGeert Wilders, fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid in de Tweede Kamer, roept moslims op de islam te verlaten. 'Geef de imams het nakijken, daar wordt iedereen beter van.'

Quote

Ik herinner me ook de beklemmende islamitische cultuur van angst, onderdrukking en apathie

Een recente undercoverreportage van de Deense televisie zorgde bij velen voor een schok. Het legde pijnlijk bloot hoe imams, die een gematigde taal spreken wanneer ze met westerlingen praten, een heel ander geluid laten horen aan moslims in de moskee. Hier toont de islam zijn ware gezicht: wreed, barbaars, mensonterend.

Niet klagen

Je zal toch maar een vrouw zijn. Op de Deense televisie was te zien hoe een vrouw die ging klagen bij de imam omdat ze door haar man werd mishandeld, te horen kreeg dat ze niet naar de politie mocht gaan.

Vrouwen mogen volgens de islam niet klagen als ze door hun man worden geslagen, vreemdgaande vrouwen moeten gestenigd worden, homo's moeten van gebouwen worden gegooid, afvalligen en ongelovigen verdienen de dood, en de democratie moet ondergeschikt zijn aan de sharia. Dat wordt allemaal verkondigd. Niet alleen in Denemarken. Ook hier bij ons, in Nederland, anno 2016, zoals blijkt uit een onderzoeksrapport van Tilburg University dat onlangs verscheen.

De islam is een totalitaire ideologie. Ook moslims zijn hiervan het slachtoffer. Je zal maar een homoseksuele jongen zijn in een islamitisch gezin. Je zal als moslimmeisje maar met een niet-moslim willen trouwen. Je zal je als moslim maar willen bekeren tot het christendom of een andere religie, of atheïst worden.

Ik heb, toen dat voor mij nog mogelijk was, veel gereisd in de islamitische wereld. Ik heb er vele vriendelijke, gastvrije en behulpzame moslims ontmoet. Maar ik herinner me ook de beklemmende islamitische cultuur van angst, onderdrukking en apathie.

Ik word er nog vaak aan herinnerd, wanneer ik e-mails ontvang van moslims, uit Nederland, maar ook uit islamitische landen, die aan de onvrijheid willen ontsnappen. Of die me schrijven dat ze maar niet kunnen begrijpen waarom wij de islamitische cultuur hier importeren en laten gedijen.

We moeten, in het belang van onze westerse beschaving maar ook dat van de moslims zelf, bevorderen dat zo veel mogelijk moslims de islam de rug toekeren en christen of atheïst of iets anders worden. Hoe meer moslims zich van de islam en het juk van Mohammed bevrijden, hoe beter.

Aanmoediging

'Afvalligen', of beter gezegd mensen die kiezen voor de vrijheid, verdienen aanmoediging. Want hoe meer islamverlaters er zijn, hoe minder vrouwenhaat en homohaat, hoe minder antisemitisme, hoe minder onderdrukking, hoe minder terreur en geweld, en hoe meer vrijheid. Daar wordt iedereen beter van, de ex-moslims en ook wijzelf.

Onze boodschap moet dus glashelder zijn: moslims, verlaat de islam, kies voor de vrijheid, geef de imams het nakijken. Bevrijd uzelf.