Ryan Reynolds is gevatte superheld in Deadpool

filmrecensieValt er nog iets origineels te bedenken in het overbevolkte wereldje van de superhelden? Jazeker, mits de makers hun werk niet al te serieus nemen.

Actiefilm

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Deadpool

Deadpool valt onder deze categorie. De titelfiguur uit deze Marvelstrip is zowel een held als een slachtoffer. Na een ongeluk wordt hij - een huursoldaat voorzien van een gezonde dosis cynisme - door een schurkachtige figuur, die zich Ajax laat noemen, verminkt én getransformeerd tot superheld. Compleet met een beschadigd gezicht dat nog het meest lijkt op een bord ontplofte cornflakes. Ook Deadpool moet zich, net als zijn collega's Batman en Spider-Man, achter een masker verschuilen om wraak te nemen op zijn aartsvijand, die ook nog zijn vriendin ontvoert.

Junkie XL
Tot zover biedt Deadpool weinig originele invalshoeken. Het universum zit vol met gemankeerde superhelden. Toch is deze film, waarvoor Junkie XL de muziek schreef, bijzonder door de toonzetting. Allerlei dramatische vondsten vliegen de kijker, die soms direct wordt aangesproken, om de oren. En een zó gevatte superheld als Deadpool (schitterende rol van Ryan Reynolds) maak je zelden mee.

Regie: Tim Miller. Hoofdrollen: Ryan Reynolds en Morena Baccarin.

Volledig scherm
© Filmstill