Volledig scherm
De Pokémon zijn overal te vinden. © pokemon.com

Overfanatieke Pokémon Go-speler uit Nijmegen ontslagen

NIJMEGEN - Een fanatieke speler van het populaire spel Pokémon Go is vandaag op zijn werk ontslagen. Een 23-jarige uitzendkracht van het Nijmeegse bedrijf TeleJob was zo veel bezig met het spel op zijn mobiel, dat zijn opdrachtgever er schoon genoeg van had en hij op staande voet ontsloeg. 

Dat meldt Jean Knipping, eigenaar van TeleJob op Twitter.

Waarschuwingen
De uitzendkracht had volgens Knipping de afgelopen week al veel waarschuwingen gehad van het klusbedrijf waar hij werkte. „Maar hij luisterde niet en kon maar niet van zijn mobiel afblijven. Vandaag vond de opdrachtgever het genoeg geweest. Hij mag er niet meer terug komen."

Begrip
Ergens snapt Knipping de verslaving van zijn uitzendkracht wel. „Hij liet me het spel laatst zien in een pauze. Razend enthousiast vertelde hij erover. Het is een geweldig gemaakt spel, dus ik snap het wel een beetje."

Tweede kans
De jongen werkte ongeveer een half jaar voor TeleJob, altijd tot volle tevredenheid. Volgens Knipping is de jongen zich 'rot geschrokken'. Toch krijgt hij nog een tweede kans. „Ik denk dat hij nu zo geschrokken is, dat hij wel is genezen. Er zijn opdrachtgevers genoeg, dus ik zorg ervoor dat hij snel ergens anders aan de slag kan. Het is een hele goede jongen."

  1. Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Schuifelen op Jaarmarkt Groesbeek

    Op de dinsdag na de Vierdaagse vindt in Groesbeek altijd de jaarmarkt plaats. Dit keer met zo'n 130 kramen. Een regenbui rond de klok van elven dreigde de belangstelling wat te temperen. Maar het klaarde op en is druk geworden.  De STER (Stichting Toerisme en Recreatie) heeft de organisatie van de jaarmarkt - midden in het toeristische seizoen - uitbesteed aan het bureau Kroko's Evenementen. Voor de kleintjes is er een miniboerderij met verschillende kleindieren. Vanaf 11.00 uur verzorgt Omroep Berg en Dal een festival op het Dorpsplein met plaatselijke en regionale artiesten zoals Theo Peters en Wim Gerritzen, zanger René ,  het duo Sjonge Sjonge , Jessy , Arjan Tijs, Helen Liebers, Perry Zuidam , Pierre en Manon , William Smulders , Henk Robbemond en Mark en Kees. Café De Comm speelt ludiek in op de perikelen van afgelopen zaterdag. Toen moest de band die bij het café speelde stoppen omdat het te hard - later bleek dat niet zo te zijn - zou gaan. Bij De Comm speelt vanaf 15.00 uur het 'Trio 60 Decibel'.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen