Beestachtig: Marter bijt voetballer in hand

VideoWe hebben door de jaren heen veel dieren gezien op een voetbalveld. Schapen, koeien, honden, vogels, hanen, kippen, konijnen, muizen, maar een marter is nieuw voor ons.

Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© AP

In de Zwitserse Super League bij de wedstrijd FC Thun tegen FC Zürich dook er echter deze week eentje op. En hoe. Het beestje slalomde minutenlang over het veld tussen alle spelers door. Tot Zürich-speler Loris Benito het kwikzilverachtige beestje met een ferme duik wist te pakken.

Maar de 21-jarige verdediger had niet gerekend op zoveel weerstand van het kleine roofdier. Met een ferme knauw zette het pelsdier zijn tanden in de rechterhand van de Zwitser en verkreeg zo zijn vrijheid weer terug.

Dat duurde echter niet al te lang. Keeper David Da Costa (FC Zürich) kreeg het rappe beestje daarna opnieuw te pakken en hij deed het een stuk handiger: namelijk met handschoenen aan.

De onfortuinlijke Benito moest ondertussen worden behandeld aan zijn bloederige hand. 'Het was een wat roekeloze actie van me, maar ik wilde spelen en moest daarom het beest vangen'. We hebben al de leeuw als een mascotte, maar het kan goed zijn dat deze martel ons ook geluk brengt', aldus Benito in de Zwitserse media.

Overigens won FC Zürich het uitduel tegen FC Thun met 4-0.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© reuters
  1. Spelers Barça vermaken zich met potje bubbelvoetbal
    Video

    Spelers Barça vermaken zich met potje bubbelvoetbal

    Bubbelvoetbal is een populaire activiteit tijdens bedrijfsuitjes. Licht aangeschoten mannen met bierbuikjes die, met een grote plastic bal als omhulsel, elkaar zo hard mogelijk onderuit beuken. Dat ook getrainde topvoetballers lol kunnen hebben met bubbelvoetbal, bewijzen de spelers van Barcelona. Van het veelgeprezen tiki-taka-voetbal van Messi, Suárez en consorten bleef weinig over, maar een vrolijke training werd het zeker.