De uitgebrande bus van de opgejaagde touroperator
Volledig scherm
De uitgebrande bus van de opgejaagde touroperator

Bedreigde touroperator op de vlucht voor hooligans

Uit angst voor aanhoudende doodsbedreigingen vlucht de eigenaar van een door Feyenoord-hooligans te gronde gericht reisbureau in Middelharnis het land uit. De 39-jarige Michel wil ergens anders in de wereld een nieuw bestaan opbouwen. 'Ik gooi de handdoek in de ring. Ze hebben me kapot gekregen,' tegen het AD.

Michel is het doelwit van hoo ligans van de Rotterdamse voetbalclub sinds hij eind augustus een groep supporters in Praag zonder vervoer achterliet. Daar had hij ze naartoe gebracht voor een Europa League-wedstrijd van Feyenoord, maar aangekomen in de Tsjechische hoofdstad zag hij tot zijn woede dat ze de halve bus gesloopt hadden.

Boze supporters hebben het, sinds hij hen liet staan, op hem gemunt. Niet alleen ontvangt de Zuid-Hollander doodsbedreigingen, maar ook werd brand gesticht in zijn reisbureau Michel Travel en werd enige tijd later zijn in mei aangeschafte luxe touringcar in brand gestoken.

Buitenland
De ondernemer ziet geen andere uitweg dan een vlucht naar het buitenland. 'Welk land het wordt, zeg ik niet. Ik voel me te bedreigd om hier in Nederland verder te gaan. Ik kan wel ergens anders in het land een touringcarbedrijf opzetten, maar die gasten weten me toch wel weer te vinden. Dat zou een gebed zonder eind worden,' zegt de breedgeschouderde Michel, die direct toegeeft doodsbang te zijn voor de hooligans. Die angst gaat zo ver dat hij zijn mobiele telefoon niet meer opneemt en extra oplet als hij zich in het openbaar vertoont.

De politie heeft Michel verzekerd dat ze de groep die hem nu al enkele maanden terroriseert op de hielen zit. 'Er is meer bewijs, is mij verteld. Ze weten bijna zeker dat ze die jongens binnenkort aanhouden,' zegt Michel stellig. Zo worden de 38 supporters die in de bus meereden, binnenkort verhoord.

  1. 'Veiligheid voorop' voor slachtoffer brandstichtingen

    'Veiligheid voorop' voor slachtoffer brand­stich­tin­gen

    De gemeente Capelle aan den IJssel zegt er alles aan te doen om te voorkomen dat een 19-jarige bewoonster van jongerenhuisvestingscomplex aan de Librije opnieuw in de problemen komt. Vorige week werd bij haar tot drie keer toe brand gesticht. Tot overmaat van ramp werd het slachtoffer deze week door woningcorporatie Havensteder onder druk gezet om zo snel mogelijk te verhuizen. Haar 21-jarige ex-vriend zou er mee te maken hebben, maar volgens de politie is hij op dit moment geen verdachte.