Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
© AD

Club Vie

ColumnHet is een beetje een raar tijdverdrijf. Dat je in het weekend naar de kroeg gaat en tussen je drankje en je plasje door iemand drogeert en hem dan mee naar buiten sleept voor onvrijwillige seks. Potverdorie, ik ben een prof in het stappen, ik heb bijna een eeuw ervaring in de kroeg, maar ik heb dat nog nooit geprobeerd.

Zie je het trouwens voor je? Dat ik in mijn zondagse verschoning die Club Vie kom binnenstappen en de eerste de beste lekkere hunk uitkies. Dan in mijn tasje moet gaan staan rommelen om de juiste pil in zijn glas te kunnen doen. En hem dan, als hij suf en slaperig wordt, op mijn rug naar buiten te sjouwen om er aan die Maasoever eens lekker overheen te gaan. Daar tussen dat akelige grijze beton en grauwe asfalt.

Quote

Kom op jongens, iemand heeft toch ooit wel wat gezien?

Ik ben bang dat mijn romantische vrouwelijkheid daar een beetje op zou afknappen. Ik denk niet dat ik daarvan ga soppen als een all-in-one vaatwastablet. Dat levert eerder een diepte- dan een hoogtepunt op.

Nou werkt het misschien ook niet bij mannen. Misbruik na een pilletje. Nee, want slap in de benen is waarschijnlijk ook slap ergens anders. Dan moet je weer een mix gaan maken van verdovende en opwekkende drugs. En een viagrapilletje is blauw, heb ik mij laten vertellen. Nou, dat valt toch op als zo'n gast naast mij ineens smurfenbier staat te drinken. Terwijl het goudgeel uit de tap kwam. Maar bij elf jonge vrouwen werkte het wel het afgelopen jaar. Die werden buiten Club Vie misbruikt. Terwijl de voorbereidingen daarvoor waarschijnlijk binnen al plaatsvonden. Kom op jongens, iemand van jullie heeft toch ooit wel wat gezien? Dat er steeds dezelfde gozer met een meisje naar buiten ging dat wel heel lodderig uit haar ogen keek. En niet meer op d'r eigen benen kon staan.

Ik weet het, in het uitgaansleven praat je niet tegen de politie. En zeker niet over elkaar. Maar misbruik en verkrachting van iemand die je eerst expres weerloos hebt gemaakt, is toch wel erg laag. Mag ik jullie vragen, lieve Club Vie-gangers om nog eens heel goed na te gaan wie die klootzak zou kunnen zijn. Opdat ze hem kunnen pakken.