Volledig scherm
© ANP

Filmopnames in Rotterdam met helikopter voor This is Holland

EMS Films maakt vandaag filmopnames van Rotterdam vanuit een helikopter die laag boven de Maas zal vliegen. De beelden worden gebruikt voor de attractie This is Holland in Amsterdam, waarbij toeristen een deels virtuele rondleiding door Nederland krijgen.

De bedoeling is dat toeristen straks op bewegende stoelen in een theater aan de noordoever van het IJ 'als een vogel' langs Nederlandse bezienswaardigheden vliegen, waaronder de skyline en de haven van Rotterdam. 

Daartoe is vanmorgen al een eerste vlucht gemaakt. Vanmiddag tussen 16 en 17 uur gaat de helikopter opnieuw de lucht in.

Rotterdam is een van de 20 locaties waar gefilmd wordt. Uiteindelijk moet dit leiden tot de korte film This is Holland.

  1. Rinus Israël ontvangt eerste exemplaar 'Ons Feyenoord'

    Rinus Israël ontvangt eerste exemplaar 'Ons Feyenoord'

    Rinus Israël, de Feyenoord-aanvoerder die in 1970 niet alleen de Europa Cup maar later ook nog de wereldbeker omhoog mocht houden, behoorde tot de drie favorieten van de opa van Feyenoord-supporter Bob Dijkgraaf. ,,Hij had het altijd over Rinus Israël, Theo Laseroms en Willem van Hanegem.’’ Dus stond de 25-jarige Dijkgraaf vanmiddag in boekhandel Snoek in hartje Rotterdam oog in oog met ‘IJzeren Rinus’ om het allereerste exemplaar van zijn boek Ons Feyenoord te overhandigen.