Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
© Joost Hoving

Gemeen gelul

ColumnHet gaat in het woonreferendum van woensdag maar om twee dingen. Of er méér rijken of mínder armen in Rotterdam moeten wonen

Quote

Nee, ik discrimineer heus niet. Een van mijn beste vrienden is rijk, maar het zou niet passen

Nou vind ik sowieso dat het gezeik over meer of minder, inclusief de zwarte- pietendiscussie, bij het grof vuil dient te worden gezet. Maar dat wil niet zeggen dat ik het fijn zou vinden als er een rijke naast mij zou komen wonen. Het is toch apart volk.

Nee, ik discrimineer heus niet. Een van mijn beste vrienden is rijk, maar het zou niet passen. Rijken hebben heel veel ruimte nodig. Ze willen een voor-, een zij- en een achtertuin. En een carport voor drie auto's. Voor hem, voor haar en voor de nanny.

Bakfiets

Dan moet er plek zijn voor de bakfiets voor de bloedjes van kinderen die altijd hoogbegaafd zijn. Ja, omdat ze op 2-jarige leeftijd de schaakstukken al zo intelligent door het huis heen kunnen gooien.

En ze ruiken ook anders, rijken. Dat komt door hun eten. Glutenvrij, koolhydratenarm en rauw. Nou zeg ik altijd: als onze Lieve Heer gewild had dat ik rauw zou eten, had hij dan een gasstel in mijn huis gezet? 

Maar het meest verdacht aan rijken is toch ze dat ze allemaal rijk zijn. Dat kan niet kloppen. En ze passen zich niet aan ook. Nee, Rotterdam is een arme stad, zie jij rijken hun best doen om ook arm te worden? En dan zegt wethouder Ronald Schneider, vast uit de goedheid van zijn hart, want zo is hij: 'Lieve arme, doe eens een offertje. Lever je oude krakkemikkige huis in, zodat wij dat kunnen slopen en er een stadsvilla kunnen neerzetten.''

Kiezen

Quote

Het hele verhaal van Ronald Schneider is gelul. En nog gemeen gelul ook

Nou gaat het niet alleen in het woonreferendum, maar in het hele leven maar om twee dingen:
1. geen gezeik, allemaal rijk
2. in gelul kan je niet wonen

En het hele verhaal van Ronald Schneider is gelul. En nog gemeen gelul ook. Want het is wel om minder, minder, minder armen in Rotterdam te laten wonen.

En dat is niet nodig. We kunnen best én 20.000 goedkope én 10.000 duurdere woningen tegelijk bouwen in Rotterdam. Soms hoef je niet te kiezen. Nou ja, alleen op 30 november dan. Stem tegen, potverdorie, tegen die idiote woonvisie.

poll

Mag burgemeester Oskam in het voorhuis van de kinderboerderij gaan wonen?

Mag burgemeester Oskam in het voorhuis van de kinderboerderij gaan wonen?

  • Ja, want hij moet haast maken met het vinden van een woning (8%)
  • Nee, hij moet snel op zoek naar een andere optie (60%)
  • Het maakt mij niet uit waar hij woont (32%)
2856 stemmen