Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Modellenwedstrijd voor bierbuiken

SfeertjeHet was de allereerste XXL-modellenwedstrijd van Europa. Mannen met een flink maatje meer paradeerden zaterdag schalks over de catwalk in de Kuip Rotterdam voor modelabel Alca Fashion.

Heeft u wel eens dikke mannenmodellen over een catwalk zien paraderen? Ik kan u verzekeren: dat ziet er hilarisch uit. Mannen die normaal gesproken met een flinke pul bier in de hand en met hun bierbuik fier vooruit staan, liepen zaterdag trots over de catwalk in het Maasgebouw bij de Kuip. 

Waarom, zult u zich wellicht afvragen. Tja, op dit soort vragen hebben dit soort mannen niet echt een concreet antwoord. 'Dat is toch gewoon grappig.' En grappig was het zeker, want de mannen hadden de lachers op hun hand. Vanuit het publiek klonk geregeld een hoop gegier. 

Volledig scherm
Jaap en Rita Krijgsman van Alca Fashion. © Frank de Roo

De sfeer zat er goed in! Zo ook bij de man die deze big size male-modelcontest bedacht. Jaap Krijgsman heeft sinds een jaar een modelabel met shirts speciaal voor mannen met de bekende bierbuik. ,,Deze shirts zijn enkel bij de buikomtrek groter gemaakt. Het is dus niet zo dat je in zo'n hobbezak loopt en je lijkt daardoor tot wel 15 kilo lichter.'' Is dat even handig! Maar vind maar eens een geschikt model voor je photoshoots.  

Bij een modellenbureau hoef je niet aan te komen met de vraag naar modellen met een flinke bierbuik. Zodoende ontstond het idee voor de XXL-modewedstrijd waarmee Krijgsman zelfs de nationale televisie haalt. Zo waren 'zijn modellen' afgelopen woensdag te zien bij het tv-programma van Paul de Leeuw. De bekende tv-presentator viel als een blok voor de wulpse catwalk passen van Emile Angelo. ,,Jij wordt de winnaar'', gilde De Leeuw.

Fanatiek

Quote

Heb er geen fluit verstand van, maar ik lach me kapot

Jan Boskamp
Volledig scherm
Jan Boskamp en Marianne Mosheuvel © Frank de Roo

Voetbalcommentator Jan Boskamp, een van de juryleden, is niet direct overtuigd van Angelo. ,,Ja, maar ik heb er geen fluit verstand van hoor, maar ik lach me kapot. Ik vind het leuk om te zien dat die mannen nog fanatiek zijn ook. Het lijkt me overigens beter dat je gewoon afvalt'', lacht de oud-Feyenoorder.

Gelukkig wordt Boskamp bijgestaan door Marianne Mosheuvel, modeblogger van Hotterdan. ,,Ik let op uitstraling. Veel mannen lachen niet.'' Nadat alle modellen nog een laatste gooi naar die felbegeerde titel hebben gedaan, trekt de jury zich terug om zich te buigen over de keuze wie de winnaar moet worden. Na tien bloedstollende minuten kwam de jury met het verlossende antwoord en blijkt dat Paul de Leeuw een vooruitziende blik heeft. 

Emile Angelo is de grote (sorry dat is een inkoppertje) winnaar. En alsof het een Miss Worls-verkiezing betreft, heeft de beste man ook nog wat wijze woorden voor de aanwezigen. ,,Ik ben trots op hoe ik eruit zie. Je moet je niet verbergen en je schamen voor je lichaam. Wees trots op jezelf!'' Precies, zo is dat. Proficiat!

Volledig scherm
Emile Angelo is de grote winnaar van de allereerste XXL-modellenwedstrijd van Europa. © Frank de Roo