Volledig scherm
Rotterdammer Alex Janssen (rechts) waagt zich aan de friet. Links eigenaar Kevin de Roos van Tante Nel. © Jan de Groen

'Patatje kaviaar? Nee, toch liever ordinair met mayo'

Twintig euro voor een patatje. Niet zomaar eentje, maar een friet kaviaar. Het is de nieuwste troef van patatzaak Tante Nel aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, die behalve patat ook drank, zoals een hippe gin-tonic, serveert.

Quote

Best lekker, maar doe mij toch maar liever een ordinair patatje mayo

Alex Janssen

,,Het patatje kaviaar wordt lastig te evenaren,'' meent eigenaar Kevin de Roos. De Rotterdammers Reginald en Marco zijn speciaal voor de bijzondere lekkernij naar Tante Nel gekomen. Reginald: ,,We zouden eigenlijk wat gaan eten bij Dudok, maar ik las op Twitter over de patat met kaviaar en wilde dat graag eens een keer proberen.''

Marco steekt met enige argwaan een patatje met een paar 'korrels' van het zwarte goedje in zijn mond. ,,Het smaakt niet vies,'' is diens eerste reactie. Reginald volgt het voorbeeld van zijn collega. ,,Ik vind het best lekker, de combinatie met de crème fraîche doet het hem.''

Crème fraîche
Want in tegenstelling tot hoe de patat in Amsterdam met kaviaar wordt geserveerd, heeft De Roos het geheel afgemaakt met een bedje van crème fraîche, een sjalotje, bieslook en een gehakt eitje, geserveerd met een gefrituurde eierbol en champagne van het huis Taittinger.

Niet De Roos is de bedenker van de friet kaviaar, maar zijn vaste klant Albert Vooijs. Hij was het ook die kwam met het idee om een Russisch alternatief te gebruiken voor de kostbare originele kaviaar van de steur. ,,Anders zou het patatje onbetaalbaar worden. De klant krijgt van ons 50 gram Tzar-kaviaar.''

Ook Rotterdammer Alex Janssen waagt zich aan de haute-friet. ,,Ik vind het niet heel bijzonder. Best lekker, maar doe mij toch maar liever een ordinair patatje mayo.''