Volledig scherm
© ANP

Politie Rotterdam zet lok-pieten in

De politie in Rotterdam heeft deze week gebruikgemaakt van lok-zwarte pieten bij het observeren van verdachte situaties. Daarbij werden geschminkte agenten ingezet. Dat meldt het AD vandaag.

 
Je wilt niet weten wat ze allemaal naar piet roepen.
Woordvoerder politie Rotterdam

Dankzij de lok-pieten kon een jongen worden aangehouden die een gestolen iPad in zijn bezit bleek te hebben. Daarnaast werden verschillende waarschuwingen gegeven aan mensen die de zwarte pieten beledigden.

Daarbij ging het doorgaans om discriminerende teksten, maar de pieten kregen volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie ook 'vieze, seksueel getinte opmerkingen' naar hun hoofd. 'Je wilt niet weten wat ze allemaal naar piet roepen.'

De politie was op het lokmiddel gekomen vanuit de veronderstelling dat mensen zich, aldus de woordvoerder, 'onbespied wanen als ze een zwarte piet zien'.

  1. Ricky van Haaren is oud-trainer dankbaar voor lessen
    Clubhelden

    Ricky van Haaren is oud-trainer dankbaar voor lessen

    Achter iedere topsporter gaat wel iemand schuil die van grote betekenis is. Maar dat geldt ook in de amateursport. Naar die helden gaan we op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan op Clubheld2016.nl. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000! De held van oud-Feyenoorder Ricky van Haaren? Zijn oude jeugdtrainer Rick Schooff van de Rotterdamse voetbalclub VVOR.