Volledig scherm
De Chinese Arthouse-actrice Huo Siyan op de rode loper van het Film Festival Berlinale. © AFP

Arthouse filmkanaal voor Nederland en België

Goed nieuws voor liefhebbers van arthouse- en festivalfilms, want deze week begint Film Europe Channel met uitzendingen in Nederland en België. De filmzender begint morgen met uitzendingen en een streamingdienst via satellietzenders Canal Digitaal en TV Vlaanderen.

Film Europe Channel is in 2009 opgericht in Oost-Europa en programmeert Europese festivalfilms en arthousefilms, waaronder de Oscarwinnaar The Great Beauty van Paolo Sorrentino en de Franse film Dheepan van Jacques Audiard die in 2015 de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes.

Film Europe Channel, dat ook filmfestivals volgt, wil na de Benelux uitbreiden naar Scandinavië. ,,Mijn gevoel zegt dat we naar territoria moeten gaan die gewend zijn aan ondertiteling. Scandinavië is interessant. Frankrijk en Duitsland wordt moeilijk'', zegt oprichter Ivan Hronec tegen Variety.

  1. Maassilo derde Nederlandse stop surfrockers Allah-Las in een week
    Update

    Maassilo derde Nederlandse stop surfrockers Allah-Las in een week

    De Maassilo in Rotterdam zou voor de Allah-Las de derde Nederlandse stop worden in een week tijd. Vanavond werd het optreden van de Amerikaanse rockband afgelast in verband met terreurdreiging. Allah-Las trad dinsdagavond op in Groningen tijdens het festival Noorderzon in het Noorderplantsoen en zondagavond in Venlo tijdens het Zomerparkfeest. Morgenavond worden ze verwacht in Warschau in Polen. Ze sluiten het Europese deel van hun tour vrijdag en zaterdag af in Frankrijk.