Volledig scherm
Taylor Swift. © AFP

Rechter: Ontslag dj was niet de schuld van Taylor Swift

Een overwinning voor Taylor Swift in nadat ze een paar dagen geleden in de rechtbank getuigde in een verwante rechtszaak: een rechter heeft geoordeeld dat de zangeres niets te maken heeft met het ontslag van een 55-jarige radio-dj. 

Swift (27) had niet de intentie zijn ontslag te veroorzaken, aldus de rechter in de stad Denver. Daarom is zij niet aansprakelijk.

Volgens Swift heeft dj David Mueller haar billen betast in 2013, toen ze voor een foto poseerde samen met hem en zijn toenmalige vriendin. Nadat Swift hierover klaagde bij het radiostation KYGO waar hij werkte, raakte Mueller zijn baan kwijt. Hij klaagde Swift aan voor 2,5 miljoen euro, omdat zij verantwoordelijk zou zijn voor zowel zijn ontslag als het besmeuren van zijn goede naam. 

Swift liet het er niet bij zitten en klaagde op haar beurt Mueller aan voor aanranding. Ze eist het symbolische bedrag van 1 dollar. Haar moeder getuigde al, Swift zelf klom in het getuigenbankje en ook haar ex-bodyguard liet van zich horen in de rechtszaak. Volgens de bodyguard zag hij de hand van Mueller onder het rokje van de zangeres verdwijnen. 

Mueller had naast Swift nog twee andere mensen aangeklaagd: de moeder van de zangeres en een medewerker van het radiostation. De rechter gaat zich er nu over buigen of zij verantwoordelijkheid dragen voor zijn ontslag.

De rechtszaak van Swift tegen Mueller is nog bezig.

Volledig scherm
Taylor Swift in de rechtbank. © AP

poll

Wie is jouw favoriete RTL Late Night-presentator?

Wie is jouw favoriete RTL Late Night-presentator?

  • Beau van Erven Dorens (72%)
  • Humberto Tan (28%)
8670 stemmen