Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.'The Secret Life of Pets ontroert me telkens weer'

stemacteurEen stem inspreken voor animatiefilm The Secret Life of Pets maakte van acteur Eric Stonestreet een nóg grotere dierenliefhebber dan hij al was. ,,Bespottelijk als mensen niet van dieren houden.''
Lees de filmrecensie van The Secret Life of Pets onder dit artikel.

Animatie

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Secret Life of Pets
Volledig scherm
Eric Stonestreet. © Hollandse Hoogte
Quote

Coleman woog nog geen 10 kilo, maar in zijn hoofd was hij een Rottweiler van 60 kilo

Eric Stonestreet

Op straat groet Eric Stonestreet (44) altijd eerst de hond en dan pas de mens die aan de riem vastzit. ,,Als ze me tegemoetkomen, ga ik eerst door mijn knieën voor een aai en een 'hoi jongen, hoe is het?' Pas dan kijk ik omhoog. De persoon erbij doet er minder toe."

De komische acteur die vooral bekend is uit de televisieserie Modern Family, is een enorm dierenliefhebber. Meewerken aan de animatiefilm The Secret Life of Pets was een traktatie. Stonestreet leende zijn stem aan Duke, een gigantische bruine hond die wordt geadopteerd uit het asiel en zijn plekje moet veroveren tussen andere huisdieren in een New Yorkse wolkenkrabber.

Duke is een relaxte lobbes, maar als hij zich bedreigd voelt, laat hij zijn tanden zien. Dan komt zijn minder fijne verleden bovenborrelen. Voor Stonestreet, die vaker stemmen inspreekt, begon het met een plaatje. ,,Duke is een vuilnisbakkie, dus ik dacht in eerste instantie aan een ik-kom-van-de-straat New Yorks accent. Zijn uiterlijk verraadde echter ook wat Newfoundlander en dat vroeg om een noordelijker accent. Uiteindelijk kwam ik ergens in het midden uit: een geharde, semi-stoere kerel die rauwer klinkt als hij boos wordt."

Genie
In de Nederlands gesproken versie is Stonestreets stem vervangen door die van Frank Lammers - om een beter idee te krijgen. Duke komt terecht in het huis van Max, een vrolijke terriër met de stem van komiek Louis C.K., die aanvankelijk niet gecharmeerd is van die lompe haarbal met wie hij plots zijn mand en aandacht van het vrouwtje moet delen. ,,Louis C.K. is een genie. Een briljante komiek en een groot creatief talent."

Nog nooit zei Stonestreet zo snel ja tegen een klus. Dat zijn 'tegenspeler' een jack russell was, hielp ook. Hij had er zelf één. ,,Coleman woog nog geen 10 kilo, maar in zijn hoofd was hij een Rottweiler van 60 kilo. Hij had geen baasje nodig om zich beter te voelen over zichzelf." Het beestje overleed een paar maanden terug op de respectabele leeftijd van 15 jaar. ,,Hij hield net als ik van uitslapen en tot diep in de nacht tv-kijken. Onze stemmen hadden ook vast op elkaar geleken: droog en relaxed."

Volledig scherm
© Filmstill
Volledig scherm
© Filmstill

,,Ik vind het bespottelijk als mensen niet van dieren houden. Er zit geen complexiteit in een hond. Een hond stelt je nooit teleur. Honden doen nooit iets waardoor je een tijd niet meer met ze wilt praten. Ken je de uitdrukking 'Je hond betekent alles voor je, maar jij bént alles voor je hond'?

,,De mensen komen in deze film op de tweede plaats, letterlijk pas aan het eind als ze weer thuiskomen van werk of school. Ik verklap niks, maar het eind ontroert me telkens opnieuw. Die loyaliteit van huisdieren, die liefde. Daar kunnen wij mensen van leren. Hoe geweldig zou het zijn als wij ook niets liever wilden dan elkaar de héle tijd blij maken?"

Volledig scherm
© Filmstill

Recensie: Must-see voor elk baasje

Ze zeggen dat je huisdier vooral slaapt als jij er niet bent. Zeker weten dat ze niet de ijskast openen op zoek naar iets beters dan brokjes? Dat ze zich niet uitgebreid op hun kont laten krabben door de keukenmachine? Dat is namelijk precies wat er gebeurt in deze heerlijke nieuwe animatie van de makers van Minions en Despicable Me.

Als zijn baasje op een dag thuiskomt met Duke, een groot, harig maatje voor hem uit het asiel, is terriër Max niet blij. Hij wil baas en mand niet delen. Na een ruzie op straat waarbij ze hun halsband verliezen, worden de twee gevangen. Op weg naar het asiel ontmoeten ze een gedumpt goochelaarskonijntje dat aan het hoofd staat van een heel leger op wraak beluste ex-huisdieren. Er volgt een gestoord avontuur in overdrive met kleuren die van het scherm spatten.

De makers moeten eindeloos YouTube-filmpjes hebben bekeken vol smekende hondenblikken en katten die zich in te kleine doosjes wurmen. Alleen al door deze herkenbare dierenmaniertjes een must-see voor elk baasje.
(Tisha Eetgerink).

Regie: Chris Renaud, Yarrow Cheney. Stemmen: Eric Stonestreet, Louis C.K., Kevin Hart

poll

Wie is jouw favoriete RTL Late Night-presentator?

Wie is jouw favoriete RTL Late Night-presentator?

 • Beau van Erven Dorens (71%)
 • Humberto Tan (29%)
1649 stemmen

poll

Daniel Craig blijft aan als James Bond, maar wie had jij het liefst gezien?

Daniel Craig blijft aan als James Bond, maar wie had jij het liefst gezien?

 • Daniel Craig is de juiste keus (62%)
 • Idris Elba (14%)
 • Tom Hardy (7%)
 • Damian Lewis (2%)
 • Michael Fassbender (4%)
 • Iemand anders (11%)
3457 stemmen