Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
© AD

'Zielig voor Qmusic is het wel'

vincent luistertCabaretier Vincent Bijlo schrijft drie keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.

Quote

Mattie en Wietze zullen dus, als ze naar Sky gaan, hun hele ochtendshow lang hun mond moeten houden

Volledig scherm
Mattie en Wietze gaan naar Sky. © ANP

Deejays Mattie en Wietze gaan van Qmusic naar Sky Radio. Het AD weet het zeker en het AD kan het weten, dat zit net als Qmusic bij de Persgroep, op de redactie staat Q de hele dag aan.

Wat een geniale zet van Talpa Radio, waaronder Sky valt. Want Sky is een deejayloze muziekzender, onder het motto: er is al lollig gelul zat op de Nederlandse radio. Sky zal dat format niet veranderen, het station is er groot mee geworden, het is na 538 en Radio 2 de best beluisterde zender. Mattie en Wietze zullen dus, als ze naar Sky gaan, hun hele ochtendshow lang hun mond moeten houden. Daarmee legt Sky dus letterlijk de concurrentie het zwijgen op. Knap gedaan van Talpa.

Zielig voor Q is het wel, het station heeft miljoenen uitgegeven aan reclamecampagnes met posters van Mattie en Wietze, je kwam ze overal tegen, tot in bushokjes aan toe, maar, business is business, de concurrentie in de radiowereld is keihard.

Van Mattie en Wietze kan ik me eigenlijk wel voorstellen dat ze eens iets anders wilden, al beweerden ze vorige week nog, toen ze ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van hun show 5 dagen lang met een ketting aan elkaar vastzaten, dat er niks aan de hand was. Ze waren bij Talpa geweest, maar dat was alleen maar omdat ze daar een rondleiding kregen. Ha, een rondleiding, natuurlijk niet. Ze waren daar om te testen of het gebouw van Talpa berekend is op twee melige mannen die met een ketting aan elkaar geklonken zijn. Want straks, als ze 5 jaar lang elke ochtend hebben zitten zwijgen bij Sky, moet dat natuurlijk weer gevierd worden en hoe doe je dat leuker en hilarischer dan met zo'n ketting. Tegen die tijd schuift Edwin Evers door van 538 naar Veronica en kunnen Mattie en Wietze zo van Sky naar 538, met ketting en al, de 2 stations zitten in hetzelfde gebouw.

Maar ik begrijp ze. Ik snap heel goed dat ze na 5 jaar Q wel zo'n beetje zijn uitgeluld en dat het tijd wordt om een show te gaan maken waarin de muziek alles zegt.

Reageren? vincent@ad.nl

poll

Wie is jouw favoriete RTL Late Night-presentator?

Wie is jouw favoriete RTL Late Night-presentator?

  • Beau van Erven Dorens (72%)
  • Humberto Tan (28%)
10473 stemmen