Josep 'Pep' Guardiola.
Volledig scherm
Josep 'Pep' Guardiola. © ap

Guardiola geniet in The Big Apple

Hij is de meest begeerde 'vrijgezel van het trainersgilde'. Maar Pep Guardiola is voorlopig niet van plan om zijn sabbatical te onderbreken om wederom als coach aan de slag te gaan. Vier maanden nadat de Spanjaard FC Barcelona verliet, benadrukte hij te genieten van zijn vrijheid.

Guardiola was vrijdagavond (lokale tijd) in Mexico-Stad gastspreker bij een liefdadigheidsinstelling die opgericht is door de rijkste man ter wereld, de Mexicaan Carlos Slim. Gevraagd of hij ooit het nationale team van Spanje zou willen coachen, antwoordde hij: 'Dat weet je nooit. Maar New York is zo geweldig', sprak de trainer, die met zijn vrouw en drie kinderen naar 'The Big Apple' is verhuisd. Ook op de vraag of zijn volgende club Manchester United of AC Milan zou zijn, hield Guardiola zich op de vlakte: 'Dat weet ik niet. Ik heb gezegd dat ik dit seizoen niet zou coachen.'

De geruchten over een mogelijke eerdere terugkeer in het trainersvak werden vorige maand aangewakkerd door ex-Barcelona-speler Bojan Krkic die vertelde dat 'iemand' hem had gezegd dat Guardiola was geïnteresseerd om bij AC Milan (de huidige club van Krkic) aan de slag te gaan. Het lijkt er echter op dat de topcoach voorlopig niet uit New York vertrekt.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo ADO Den HaagADO
14:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo AZAZ
16:45
NECNEC
away logo

poll

Wie moet de KNVB benaderen als assistent van Danny Blind?

Wie moet de KNVB benaderen als assistent van Danny Blind?

  • Mark van Bommel (25%)
  • Foppe de Haan (16%)
  • Willem van Hanegem (18%)
  • Youri Mulder (6%)
  • Clarence Seedorf (19%)
  • Aron Winter (5%)
  • Jan Wouters (11%)
28173 stemmen