Volledig scherm
© reuters

Apple eist verkoopverbod Samsung in VS

Apple heeft Amerikaanse rechters gevraagd om concurrent Samsung te verbieden nog producten te verkopen in de VS. Volgens Apple heeft Samsung haar octrooien geschonden. Het Amerikaanse concern eist ook 707 miljoen dollar (circa 540 miljoen euro) schadevergoeding.

Het verzoek is het vervolg op een grote octrooizaak die Apple onlangs in de VS won. Een jury oordeelde toen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf gepatenteerde kenmerken van Apple-producten had gekopieerd en daarom 1 miljard dollar moet vergoeden.

De twee grootste gsm-fabrikanten ter wereld zijn verwikkeld in octrooizaken in 10 landen. Apple produceert de iPhone en Samsung verkoopt Galaxy-modellen.

  1. Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Prince en Bowie breiden flink uit in Top 2000

    Zoals verwacht hebben David Bowie en Prince hun imperium in de nieuwe editie van de Top 2000 flink uitgebreid. Beide overleden poplegendes kwamen tekort voor een klassering bij de bovenste 3 van de jaarlijkse lijst van Radio 2, maar krijgen er wel een aanzienlijk aantal nieuwe noteringen bij. Dat blijkt op de site staatieindetop2000.nl die de radiozender vandaag online zette. Daarop is niet te zien hoe hoog de songs staan, maar wel of ze dit jaar de lijst met mooiste liedjes ooit gemaakt hebben gehaald.