Volledig scherm
Alfred Birney tijdens de uitreiking van de Libris Literatuur Prijs 2017 voor zijn boek De tolk van Java. © ANP

Auteur Birney geïnterviewd in Broese

Alfred Birney, winnaar van de Libris literatuurprijs 2017 met zijn boek De tolk van Java, is woensdag vanaf 19.30 uur te gast bij boekhandel Broese aan de Oudegracht. Hij wordt dan geïnterviewd door Ad van Liempt. Birney zal vertellen over zijn boek, ingaan op vragen en afsluiten met een signeersessie.

In zijn roman rekent Alfred Birney af met talloze mythen over ons koloniale verleden en de directe gevolgen daarvan voor de betrokkenen en hun nazaten. Hij doet dat aan de hand van herinneringen van een getraumatiseerde KNIL-militair in de periode na de Tweede Wereldoorlog. 

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
7747 stemmen