Volledig scherm
© ANP

Code oranje voor bosgebieden Utrecht

Vanaf morgen geldt voor alle natuurgebieden in de provincie Utrecht code Oranje. De bossen in het zuidoostelijk deel van de provincie zijn dermate droog dat het brandgevaar zeer groot is.

Vanuit de lucht wordt er voortdurend gesurveilleerd door Charlie. Het vliegtuig wordt bemand door een medewerker van de Veiligheidsregio Utrecht die in nauw contact met de brandweer op de grond staat. Boswachters van het Utrechts Landschap surveilleren nog niet extra vanwege de aanhoudende droogte, maar zijn wel alert. Met name in de avonduren wordt er tijdens de reguliere rondes extra gelet op het stoken kampvuurtjes en het houden van een barbecue in het bos.

Volgens Joris Hellevoort van het Utrechts Landschap hebben alle toezichthouders van het Utrechts Landschap een pieper van de brandweer op zak. Zo kunnen ze snel op de plek van een bosbrand zijn en de brandweer assisteren.

De brandweer rukt momenteel bij een melding van een bosbrand met extra manschappen uit vanwege de aanhoudende droogte. Ook gaat er een extra voertuig met water mee om voldoende water in het bos te hebben om te kunnen blussen.

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
7752 stemmen