Eerste beelden van panda's in verblijf Ouwehands

videoMet de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya gaat het 'hartstikke goed' in Rhenen. Dat meldt Ouwehands Dierenpark op Facebook.

De dierentuin plaatst daarbij een video van pandaman Xing Ya, die naast een berg bamboe ligt. Daar geniet hij van, want de reuzenpanda smikkelt zichtbaar van de Nederlandse bamboestengels. De panda's eten daar dagelijks zo'n 30 kilo van.

De pandaberen verblijven in hun onderkomen Pandasia nog in quarantaine, om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Daar kwamen zij vorige week woensdag aan. De panda's blijven nog enkele weken in afzondering, meldt een woordvoerder. Wanneer de dieren voor het eerst voor publiek te zien zijn, kan zij nog niet zeggen.

Nieuwsbrief

Wie daarvan op de hoogte gehouden wil worden, kan zich inschrijven voor een speciale panda-nieuwsbrief. Als dank krijg je een persoonlijke welkomstvideo in je mailbox, waarin onder meer de afstand en reistijd tussen je woonplaats en Ouwehands wordt vermeld.

Panda Wu Wen, voor haar vertrek uit China.
Volledig scherm
Panda Wu Wen, voor haar vertrek uit China. © AD
  1. Afgekeurde brandweerman is jarenlange strijd met overheid moe

    Afgekeurde brandweerman is jarenlange strijd met overheid moe

    Tien jaar na een ogenschijnlijk onschuldig ongelukje op de kazerne zit brandweertechnicus Jan Arie Gijsen uit Utrecht als een wrak thuis. Lichamelijk gesloopt door een hardnekkige infectie, maar geestelijk ook aan het einde van zijn latijn. Zijn huwelijk staat onder hoogspanning omdat hij de frustratie over zoveel tegenwerking van de overheid niet kan verkroppen. ,,Ze procederen voor tonnen om mij de kleine uitkering waar ik recht op heb, te onthouden.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht