Volledig scherm
De aulo van de school donderdagmorgen. Inmiddels hebben de leerlingen alle bekertjes weer opgeruimd. © AD

Examenstunt: Tussen 21.400 bekertjes met water door naar je kluisje

Een examenstunt van 6 vwo van het Christelijk Lyceum in Veenendaal is al meer dan 30.000 keer bekeken op de website Dumpert. Eindexamenleerlingen vulden hun school met 21.400 bekertjes, die allemaal tot de rand toe waren gevuld met water. 

Leerlingen en docenten werden donderdagochtend verrast door de 21.400 bekers, die verspreid door de hele school stonden. Wie van zijn kluisje naar het lokaal wilde, moest zich voetje voor voetje verplaatsen.

Creatief

,,De examenleerlingen kwamen om half 6 op school aan'', vertelt communicatiemedewerkster Annet Dankelman. ,,Samen met de conciërge hebben ze de bekertjes gevuld en neergezet.'' De meeste leerlingen en docenten konden de ludieke stunt wel waarderen. ,,Veel leraren sprake over een creatieve examenstunt'', aldus Dankelman.

Inmiddels hebben de examenleerlingen alles zelf weer opgeruimd.

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
7990 stemmen