Volledig scherm
Het doel van de moestuin is om bewoners met elkaar in contact te laten komen. © Ricardo Smit

Groenten groeien straks op dak van moskee

Een moestuin op het dak van de moskee. Het initiatief komt van de moskee, de kerk en een groep betrokken inwoners uit Zeist-West die zich bezighoudt met stadslandbouw in de wijk. Het doel is bewoners met elkaar in contact te laten komen.

,,Het idee is dat stadslandbouw ingezet wordt als middel voor ontmoeting en verbinding in de wijk'', vertelt Antoinette van Dijk, wijkmanager Zeist-West. ,,De moestuinbakken worden geplaatst buiten en boven de moskee. Buurtbewoners die belangstelling hebben om te moestuinen of om anderen te ontmoeten, kunnen elkaar daar treffen en gezamenlijk bezig zijn, kletsen en een drankje drinken. De moskee heeft haar kantine opengesteld om de producten uit de moestuin in de keuken te gaan verwerken. Zodat er met elkaar, op het dakterras of in de kantine, gegeten en gedronken kan worden."

Verantwoordelijk voor een bak

De moestuinbakken op het dak zijn niet altijd toegankelijk. ,,Het dak wordt twee keer per week opengesteld. De buitenbakken zijn wel toegankelijk. Deze krijgen officieel een eigenaar, zodat iemand zich verantwoordelijk voelt voor een bak en daar sturing op kan geven. Er ontstaat zometeen een clubje van betrokken buurtbewoners die daarin gaan meehelpen. Het schiet niet op om in je eentje in zo'n bak te gaan wroeten." 

In totaal gaat het om twaalf moestuinbakken van ongeveer één meter bij één meter, waarvan er zes beneden staan en zes boven.

De eerste oogst wordt eind juni verwacht. ,,Op 26 juni, net na de Ramadan, hebben we een oogstfeest. Het is tof dat zoveel verschillende partijen meehelpen, in deze tijden van polarisatie''

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
7990 stemmen