Volledig scherm
De bunker in Osdorp.

'Liquidatie Utrechtse crimineel en moordpoging mogelijk door één groep'

Justitie ziet steeds meer aanwijzingen dat één groep verantwoordelijk is voor de liquidatie van de Utrechtse crimineel Hakim Chengachi en de vermoede poging zijn criminele buurtgenoot K.H. te liquideren.

Daarom worden de strafzaken tegen de verdachten samengevoegd en komt één gezamenlijke zaak voor de rechter. Dat bleek maandagmiddag in de zwaarbeveiligde 'bunker' van de rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Daar was de tweede inleidende zitting in de zaak tegen Amsterdammers Jerrel Z. (24) en Marciano D. (26). Zij worden verdacht van de tweede, volgens justitie verijdelde moordpoging, die plaatsvond op 14 januari van dit jaar, twee dagen na de liquidatie van Chengachi.

Vergissing

De derde mogelijke betrokkene bij de uitvoering van die moordpoging, Justin Jap Tjouw, is op 31 januari in Amsterdam-Osdorp geliquideerd.

Het scenario dat de eerste moord, op Chengachi, een vergissing was en dat de schutters toen al K.H. wilden liquideren, ziet de recherche door steeds meer bewijzen onderbouwd.

Voor de liquidatie van Chengachi zitten ook al twee verdachten vast: een 30-jarige Amsterdammer en een 24-jarige man uit Zaandam.

Jerrel Z., de enige verdachte die zich woensdagmiddag naar de zwaarbeveiligde rechtszaal had laten brengen, las een verklaring voor waarin hij zegt dat zijn familie en zijn vriendin worden 'gevolgd op straat'.

'Monsters'

Hij voelt zich belaagd door (naasten van) het vermoede doelwit K.H., de naasten van Chengachi, de politie en justitie. „De situatie breekt mij. Ik kan me er niet bij neerleggen dat ik hier van wordt verdacht. Dat geeft stress, pijn en onzekerheid.”

Z. voelt zich 'bedonderd' omdat hij alleen 'een ritje' zou maken, misschien voor iets met drugs. „Dit wereldje (van liquidaties) is niet mijn wereld. Die jongens die hierbij betrokken zijn, zijn niet mijn vrienden. Het zijn monsters.”

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
8081 stemmen