Het mobilisatiecomplex in Elst
Volledig scherm
Het mobilisatiecomplex in Elst © Rijksvastgoedbedrijf

Mobilisatiecomplex in Elst te koop

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalig mobilisatiecomplex in Elst te koop gezet. Het complex staat op een perceel van circa 142.483 m² en bestaat uit opslagruimten, een bewakingsruimte en een dienstwoning.

Nederland telt meerdere MOB-complexen. Ze speelden een rol tijdens de Koude Oorlog en waren rond 1956 tot omstreeks 2000 in bedrijf. Het terrein in Elst is deels verhard en voor een groot deel bebost.

Het complex is gelegen aan het eind van een doodlopende weg naast het bedrijventerrein Remmerden. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de gemeente Rhenen verzocht een principebeslissing te nemen over de herontwikkelingsmogelijkheden voor het voormalig MOB-complex. Rhenen wil meewerken aan de herontwikkeling van een maatschappelijk functie naar bijvoorbeeld wonen en natuur. De gemeente Rhenen heeft daarbij wel voorwaarden gesteld.

De verkoop van het voormalig militair MOB-complex vindt plaats bij openbare inschrijving. De inschrijving sluit op donderdag 12 oktober 2017 om 11.00 uur. 

  1. Afgekeurde brandweerman is jarenlange strijd met overheid moe

    Afgekeurde brandweerman is jarenlange strijd met overheid moe

    Tien jaar na een ogenschijnlijk onschuldig ongelukje op de kazerne zit brandweertechnicus Jan Arie Gijsen uit Utrecht als een wrak thuis. Lichamelijk gesloopt door een hardnekkige infectie, maar geestelijk ook aan het einde van zijn latijn. Zijn huwelijk staat onder hoogspanning omdat hij de frustratie over zoveel tegenwerking van de overheid niet kan verkroppen. ,,Ze procederen voor tonnen om mij de kleine uitkering waar ik recht op heb, te onthouden.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht