Plezier en beweging tijdens koningsspelen in Utrecht

Het was feest op basisscholen in de hele provincie Utrecht. Steeds meer scholen in de provincie doen mee aan de jaarlijkse koningsspelen. Ook dit jaar werd er weer gesport, gezweet en gelachen. Een impressie. 

De koningspelen op de Da Costa school in Kanaleneiland
Volledig scherm
De koningspelen op de Da Costa school in Kanaleneiland © AD

De kinderen van de Da Costaschool konden al hun energie kwijt in de vele sportactiviteiten die georganiseerd waren. Er werd gedanst, gebokst en gerend. De activiteiten werden begeleid door leerlingen uit de sportklas van het Via Nova College. Een mooie leerschool voor de sportklasleerlingen en een stuk minder organisatie voor de basisschool. 

Koningsspelen op sportvelden van FC de Bilt. Schoolkinderen krijgen les in diverse sporten   Foto : Ruud Voest
Volledig scherm
Koningsspelen op sportvelden van FC de Bilt. Schoolkinderen krijgen les in diverse sporten Foto : Ruud Voest © AD

Op de sportvelden van FC de Bilt kwamen meerdere basisscholen samen om verschillende sporten te doen. Buurtsportcoaches organiseerden deze sportdag voor scholen uit de gemeente de Bilt. Vanaf 10 uur tot 2 uur waren er zeven verschillende  workshops en talloze sportactiviteiten op de velden.   

De Koningsspelen zijn in volle gang op de Prinses Margrietschool in Nieuwegein.
Volledig scherm
De Koningsspelen zijn in volle gang op de Prinses Margrietschool in Nieuwegein. © AD

Het plezier spat van de gezichten af. Rondom de Prinses Margrietschool in Nieuwegein was het een gezellige boel. Tot het middaguur waren kinderen druk met een spelcircuit dat opgezet was op het hele schoolplein. Daarna waren de kinderen vrij en gaan ze van de vakantie genieten.  

  1. Afgekeurde brandweerman is jarenlange strijd met overheid moe

    Afgekeurde brandweerman is jarenlange strijd met overheid moe

    Tien jaar na een ogenschijnlijk onschuldig ongelukje op de kazerne zit brandweertechnicus Jan Arie Gijsen uit Utrecht als een wrak thuis. Lichamelijk gesloopt door een hardnekkige infectie, maar geestelijk ook aan het einde van zijn latijn. Zijn huwelijk staat onder hoogspanning omdat hij de frustratie over zoveel tegenwerking van de overheid niet kan verkroppen. ,,Ze procederen voor tonnen om mij de kleine uitkering waar ik recht op heb, te onthouden.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht