Volledig scherm
Danny Drieënhuizen (48) met zijn zoontje Axel (7). © Angeliek de Jonge

Stofwisseltour haalt bijna 160.000 euro op voor genezing stofwisselingsziekten

De Stofwisseltour, met een prominente Biltse inbreng, heeft in totaal bijna 160.000 euro opgeleverd voor onderzoek naar genezing van stofwisselingsziekten.

Stofwisselingsziekten zijn een van de belangrijkste oorzaken van kindersterfte in Nederland. Per jaar worden in Nederland 800 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte.

Axel Foundation

De Biltse Axel Foundation doet al jaren mee met de Stofwisseltour, een fietstocht waarbij deelnemers zelf bepalen welke afstand ze fietsen. Elk jaar is De Biltsche Hoek de vaste halteplaats voor de teams uit alle windstreken van Nederland. Vanuit De Bilt wordt dan het laatste traject afgelegd. 

De Axel Foundation is opgericht door Danny Drieënhuizen en zijn vrouw Susan. Hun inmiddels 7-jarige zoon Axel bleek kort na de geboorte een complexe stofwisselingsziekte te hebben. Om onderzoek naar de ziekte urgenter te maken en er meer bekendheid aan te geven, zijn ze de Axel Foundation begonnen.

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
8204 stemmen