Volledig scherm
Een afbeelding van één van de winkels van Henri Willig Cheese & More. © Henri Willig

Toeristische kaaswinkel Cheese & More
naar de Vismarkt

Aan de Vismarkt in Utrecht komt begin mei een toeristisch kaaswinkeltje van Henri Willig. Cheese & More vestigt zich aan de Vismarkt 8, waar tot eind vorig jaar de antiekzaak Oud Holland zat.

Cheese & More heeft al meerdere vestigingen in Amsterdam, Delft en Rotterdam. De komst naar Utrecht is nieuw. De cadeauwinkel biedt een ruim assortiment delicatessen, waaronder ambachtelijke kazen (de ‘baby’ Goudse kaas), kaasdips, mosterd, chutney, confitures en nougat.

De ondernemende boer Henri Willig begon 42 jaar geleden met zijn vrouw Riet een eigen kaasmakerij in Katwoude. Zijn kaasmakerij groeide uit tot een toeristische attractie. Bekende merken zijn Henri Willig, Hooidammer en Polderkaas. Het bedrijf heeft inmiddels 24 winkels en kaasboerderijen, waaronder 13 winkels in Amsterdam, zegt retailmanager Marc Koetsier. Henri Willig exporteert zijn kazen naar meer dan dertig landen.

Miljoenen bezoekers

Volgens eigen informatie komen er jaarlijks miljoenen bezoekers en toeristen naar zijn winkels en hoeves. ,,Wij zijn erg in trek’’, zegt Koetsier. ,,Vanuit de hele wereld is er interesse in het ambachtelijke kaasmaken. Die authenticiteit wordt gewaardeerd.’’

Quote

Vanuit de hele wereld is er interesse in het ambachtelijke kaasmaken. Die authenticiteit wordt gewaardeerd

Marc Koetsier

Volgens Koetsier is de vestiging in Utrecht een gevolg van het succes. ,,We merken dat er veel belangstelling is bij het publiek in Utrecht. Na Delft, Rotterdam en Zaandam is nu Utrecht aan de beurt. We spreiden onze vleugels uit.’’

Aan de Vismarkt 8, dat momenteel druk verbouwd wordt, zat tot voor kort de antiekzaak van Henny en Hanneke van Garden. Na 118 jaar stopte het bedrijf eind 2016. Antiekzaak Oud Holland behoorde tot de oudste familiezaken van Utrecht.

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
7989 stemmen