Volledig scherm
Olsen (2) vermaakt zich met water en zand bij de Haarrijnseplas. Voor het middaguur was het al behoorlijk druk op het strand. © Marnix Schmidt

Tropische temperaturen in regio, nationaal hitteplan van kracht

Er is geen ontkomen aan. In een groot deel van het land is het boven de 27 graden en de komende dagen zal de temperatuur in de zuidelijke helft van het land ook boven de 27 graden uitkomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft daarom het nationaal hitteplan geactiveerd. 

Met name ouderen, chronisch zieken en andere mensen die hinder ondervinden van langdurige warmte moeten oppassen. Het nationaal hitteplan in vooral van kracht voor de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. ,,Het nationaal hitteplan betekent dat we vooral zorginstellingen en landelijke huisartsen het bericht doorgeven dat ze extra op moeten letten", aldus een woordvoerder van het RIVM.

Vanmorgen rond 10.00 uur werd in Utrecht al 27 graden gemetenn. ,,Dat gaat heel hard", concludeert ook weerman Raymond Klaassen van Weerplaza, dat code geel heeft afgegeven.  

Widget door Weerplaza

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
8206 stemmen