Volledig scherm
Studentencomplex Op Dreef © © Team V Architectuur / Zwartlicht

Utrecht krijgt nieuw studentencomplex in Overvecht

Utrecht krijgt er een nieuw studentencomplex bij. Team V architectuur heeft een bijzonder uitziend gebouw ontworpen, dat wordt gebouwd aan de Brailledreef in de wijk Overvecht. 

‘Op Dreef’, zoals het complex gaat heten, omvat 629 studentenwoningen. Het gaat om zelfstandige appartementen, woongroepen, grote studio’s en woningen voor mindervaliden.

Naast de studentenwoningen zijn er op de begane grond veel publieke voorzieningen aanwezig zoals een restaurant, koffiebar en een filmzaal. ,,We maken hiermee een markant icoon dat identiteit geeft aan het Utrechtse Overvecht. Ook slaan we met het bijzondere plintprogramma een belangrijke brug tussen de studenten en de huidige wijkbewoners”, aldus Do Janne Vermeulen, architect-directeur bij team V. 

Naar verwachting wordt eind volgend jaar gestart met de bouw van het nieuwe complex. De beheerder wordt International Campus Netherlands.

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
8211 stemmen