Volledig scherm
Reizigers op Station Utrecht CS. © ANP

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Staking bij NS

Vanochtend leggen NS-medewerkers in Zwolle en Den Haag het werk tot 09.00 uur neer. De kans is groot dat de effecten hiervan ook in het treinverkeer in Midden-Nederland merkbaar zijn. Reden voor de staking is het verstrijken van een ultimatum van FNV Spoor tegen diverse reorganisaties.

Rooie Willem

Utrechter Harrie van der V. staat vandaag terecht voor het verstoppen van het lijk van glazenwasser Willem Woertman (Rooie Willem) eind november 2015. Precies een jaar geleden veroordeelde de rechtbank John R. voor de dood van Woertman al tot zeven jaar cel. De berechting van Van der V. werd toen uitgesteld.

Moordaanslag

Twee 25-jarige mannen staan vandaag voor de Utrechtse rechtbank vanwege de voorbereiding van een moordaanslag. Het duo werd gepakt in bezit van twee kalasjnikovs, patronen en meerdere flessen met brandbare vloeistof. Ook reden ze in een gestolen auto. De rechter buigt zich nog niet inhoudelijk over de zaak.

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
8083 stemmen