Volledig scherm
© AP

'Giant nieuwe hoofdsponsor Argos-Shimano'

De Taiwanese fietsenconstructeur Giant lost Argos af als hoofdsponsor van de Nederlandse Shimano-ploeg. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Ploegbaas Iwan Spekenbrink presenteert komende maandag de nieuwe hoofdsponsor.

Volledig scherm
© EPA

In de laatste Tour de France boekte de Duitse topsprinter Marcel Kittel liefst vier ritzeges voor Argos-Shimano en hij droeg bovendien een dag de gele trui.

Oliebedrijf Argos had zich in 2012 nog voor 3 jaar aan de ploeg van Spekenbrink verbonden, maar het van oorsprong Rotterdamse bedrijf heeft die na afgelopen seizoen laten ontbinden. Met Giant als nieuwe geldschieter is het team van onder anderen de Duitse sprinters Kittel en John Degenkolb verzekerd van een stabiele toekomst.

  1. David de la Cruz pakt ritzege en leiderstrui in Vuelta

    David de la Cruz pakt ritzege en leiderstrui in Vuelta

    Met zijn eerste overwinning als beroepsrenner veroverde David de la Cruz zondag meteen ook de leiderstrui in de Ronde van Spanje. De 27-jarige renner van Etixx-QuickStep kon amper geloven wat hem bovenop de Alto del Naranco overkwam nadat hij kort voor de finish de Belg Dries Devenyns achter had gelaten. ,,Ik dacht vandaag eigenlijk alleen aan de ritzege en nu ben ik leider. Het is ongelooflijk'', zei De la Cruz, die de rode trui overnam van de Colombiaan Nairo Quintana.