Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Afperser van homo's loopt in val van politie

MIDDELBURG  - Een 41-jarige Middelburger is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van afpersing van homoseksuele mannen.

De verdachte dreigde sekstapes van zijn slachtoffers openbaar te maken. Alleen als er een grote som geld aan hem betaald zou worden, wilde hij daarvan afzien. Nadat één van de slachtoffers aangifte deed tegen de Middelburger zette  de politie een val voor hem op. De verdachte trapte er in en werd vervolgens aangehouden. 

De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

  1. Samen bidden vóór en na het seksueel misbruik, dat komt voor

    Samen bidden vóór en na het seksueel misbruik, dat komt voor

    Chris (niet haar echte naam) was een jaar of zeven toen het misbruik begon. Kerstmis, zondagen, verjaardagen: in plaats van fijne feestelijke gelegenheden, waren het dagen die hun schaduw vooruit wierpen. Want ze wist: als ze aan de tafel zaten, als de taart op tafel stond en iedereen gezellig aan het praten was, hield hij haar in de gaten. Terwijl de familie koffie dronk en over het weer praatte, begon haar neef tersluiks te seinen. “Dan betekende: bereid je maar voor, we gaan straks weer”, vertelt ze bijna twintig jaar later. Ze wist wat er dan zou komen.