1. Woede om uitspraak premier Pakistan over aanrandingen: 'Als vrouw weinig kleren draagt, heeft dat impact’

  Woede om uitspraak premier Pakistan over aanrandin­gen: 'Als vrouw weinig kleren draagt, heeft dat impact’

  De Pakistaanse premier Imran Khan (68) is in eigen land onder vuur komen te liggen, nadat hij een verband legde tussen het groeiend aantal aanrandingen en verkrachtingen en de manier waarop vrouwen zich kleden. ,,Als een vrouw heel weinig kleding draagt, zal dat een impact hebben op de man, tenzij het robots zijn. Het is gezond verstand.” Activisten in het ultraconservatieve islamitische land reageren verbijsterd en eisen dat de premier zijn uitspraken terugneemt.
 2. LIVE | Grapperhaus ‘gedoogt’ openblijven cafés, Israël voert mondkapjesplicht weer in
  CORONAVIRUS

  LIVE | Grapper­haus ‘gedoogt’ openblij­ven cafés, Israël voert mondkapjes­plicht weer in

  Vandaag worden de eerste mensen, die ondanks de drukte telefonisch een afspraak wisten te maken, op eigen verzoek geprikt met het Janssen-vaccin. De afgelopen dagen werden er 154.000 prikafspraken gemaakt. Er zijn zo'n 200.000 doses beschikbaar, dus ook deze dag kan er nog gebeld worden. Enkele wijken in de Australische miljoenstad Sydney gaan een week in lockdown na een uitbraak van de Delta-variant. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog.
 1. Rowan gaat tien keer ‘met pensioen’: steeds een paar jaar werken, en er dan weer tussenuit

  Rowan gaat tien keer ‘met pensioen’: steeds een paar jaar werken, en er dan weer tussenuit

  In 2019 nam Rowan Siskens vijf maanden onbetaald verlof en vertrok om de wereld te gaan rondreizen. Na terugkomst wist hij: dit wil ik vaker. Waarom zou je non-stop moeten werken tot je zevenenzestigste en dan pas dingen gaan doen die je leuk vindt? Hij bedacht hoe je dat financieel aanpakt en schreef er een boek over. Hij hoopt dat tien keer ‘met pensioen gaan’ gewoon wordt. „Iedereen kan een of meer pensioenen plannen, je moet het alleen wel dóen.”