Ruslandcorrespondent Joost Bosman in Kiev.
Volledig scherm
Ruslandcorrespondent Joost Bosman in Kiev. © Beeldredactie AD

Een oorlog verslaan is een dure verplichting

Achter de schermenElke week bespreekt de hoofdredactie wat de AD-redacties bezighoudt. Deze keer Rennie Rijpma (hoofdredacteur AD) over de afwegingen bij het uitbreken van een oorlog.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Nederlandse vader haalt kinderen weg uit Oekraïne: ‘Impact van Poetins speech is groot’
  PREMIUM

  Nederland­se vader haalt kinderen weg uit Oekraïne: ‘Impact van Poetins speech is groot’

  De lange, historische televisietoespraak van de Russische president Poetin zorgt voor gevoelens van onveiligheid bij Nederlanders die in Oekraïne wonen. Sommigen overwegen te vertrekken nu zogeheten Russische ‘vredestroepen’ in het oosten van het land zijn gesignaleerd. ,,We houden onze kinderen voor de zekerheid nog in Nederland”, vertelt Willem Nammensma, die in het westen van Oekraïne woont.