Hoofdredacteur AD over corona: ‘Het is onze taak om iedereen bij elkaar te houden’

Achter het Verhaal‘Ouderen geven graag jongeren de schuld, jongeren wijzen naar ouderen, maar inmiddels is de tweede golf er en we waren er met zijn allen bij,’ zegt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis in de nieuwe aflevering van de podcast Achter het Verhaal. ‘We zijn ook samen slachtoffer, je kunt niet een groep aanwijzen die het heeft gedaan. Maar het is juist ons werk om de groepen die tegenover elkaar staan bij elkaar te houden.’

 1. Het mysterie van Hitlers geheime tunnel: ‘De tijd heeft hier stilgestaan’
  PREMIUM
  Nieuwe podcast

  Nieuwe Podcast bij het AD: Het mysterie van Hitlers geheime tunnel: ‘De tijd heeft hier stilge­staan’

  Het verhaal gaat al 80 jaar rond in Soesterberg: van het voormalige officierscasino naar de vliegbasis zou een 900 meter lange, ondergrondse tunnel lopen, bedoeld als vluchtroute voor Duitse bevelhebbers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dorpsbewoner Marc Adriani ging op onderzoek uit en maakte er een spannende podcast over die vanaf nu op deze website te beluisteren is.
 2. Lezersvraag: Waarom gebruikt AD polariserende koppen online?
  veelgestelde vraag

  Lezers­vraag: Waarom gebruikt AD polarise­ren­de koppen online?

  De kop boven een artikel moet wel prikkelend zijn. Lezers besluiten namelijk op basis van een foto en één wervende zin of zij hun tijd aan een verhaal besteden. Die beslissing maakt u soms in een fractie van een seconde. Wij willen de kans dat u gaat lezen zo groot mogelijk laten zijn, dat begrijpt u, na alle tijd en energie die we in ons werk hebben gestoken. Waarbij we aantekenen dat een kop wel de waarheid moet spreken.