Hoofdredacteur Hans Nijenhuis blikt terug op februari ‘Waarom wij over het coronavirus blijven berichten’

PodcastHet coronavirus is van klein verhaal gegroeid tot het belangrijkste nieuws van de dag, stormen met namen houden Nederland in de ban en het meest geklikt wordt op sappige verhalen over break-ups van sterren en het exclusieve interview met Matthijs van Nieuwkerk. 

In een half uur praten algemeen hoofdredacteur van het AD Hans Nijenhuis en presentator Kevin Goes over het nieuws van februari. Welk nieuws hield ons bezig en hoe hebben we dat aangepakt? Hoe werden de keuzes gemaakt en hoe gingen we om met gevoelige onderwerpen? Dit alles hoor je in de tweede aflevering van HoofdzakenLuister hier naar de podcast (gratis).

Een extra blik in onze keuken. We zijn dan ook benieuwd naar de reacties. Stuur een mail naar mijnmening@ad.nl en vermeld in de titel ‘Podcast’. 

Het coronavirus in Italië, storm legt carnaval plat en André en Bridget uit elkaar
Volledig scherm
Het coronavirus in Italië, storm legt carnaval plat en André en Bridget uit elkaar © fotocollage AD
Algemeen hoofdredacteur Hans Nijenhuis (links) en presentator Kevin Goes tijdens de opnames van Hoofdzaken.
Volledig scherm
Algemeen hoofdredacteur Hans Nijenhuis (links) en presentator Kevin Goes tijdens de opnames van Hoofdzaken. © Jette van Wijngaarden, AD
 1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
  Achter de Schermen

  Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

  In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.
 2. Hans Nijenhuis: We maken ongekende tijden mee, maar ik hoop dat het u goed gaat
  Achter de Schermen

  Hans Nijenhuis: We maken ongekende tijden mee, maar ik hoop dat het u goed gaat

  Beste lezer, Hoe is het bij u? Ik hoop dat u het goedmaakt. Dat u en uw naasten gezond zijn. Dat is toch het belangrijkste, merken we weer. Bij ons op de redactie maken we ongekende tijden door. Jeroen kon niet met vakantie. Sanne kon juist niet van vakantie terugkeren. Marloes moest haar bruiloft uitstellen. Marleen mocht op een begrafenis niemand knuffelen. Wessel mag tot 14 april zijn moeder niet zien en hoopt dat zij hem dan nog herkent en Eefje werd flink ziek.