‘Leraren willen geen mondige ouders en administratief werk meer, ze willen lesgeven’

Podcast,,Leraren willen terug naar de kern’’, zegt verslaggever Ellen van Gaalen in de podcast Achter het Verhaal. Vandaag en morgen staken leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs. Van Gaalen schrijft vaak en veel over het onderwijs en volgt de stakingen op de voet.

,,Ze worden opgeleid om les te geven, maar zijn steeds meer tijd kwijt aan administratie en aan het te woord staan van mondige ouders’’, zo verklaart Van Gaalen waarom er vaak leraren afhaken in het onderwijs. Voor de site volgde zij leraar Thijs Roovers uit Amsterdam, die een aantal jaar geleden in actie kwam en nu nog altijd ziet dat de problemen steeds groter worden. Ook sprak ze regelmatig met bestuurders, vakbonden en ministers over het onderwijs.

Luister Achter het Verhaal ook via Spotify of Apple Podcast

Manifestatie van demonstrerende leraren op de Dam
Volledig scherm
Manifestatie van demonstrerende leraren op de Dam © ANP
  1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
    Achter de Schermen

    Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

    In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.