Portret van AD-fotograaf Pim Ras 
Foto ; CARLA RAS
Volledig scherm
Portret van AD-fotograaf Pim Ras Foto ; CARLA RAS © Pim Ras fOTOGRAFIE

Pim Ras over zijn werk tijdens de Olympische Spelen

Over OnsFotograaf Pim Ras bezocht de Olympische Spelen in Tokio namens het AD. Hoe beleefde hij de Spelen en op welke foto’s is hij het meest trots? We spraken hem over zijn ervaringen.

 1. Lezersvraag: Waarom gebruikt AD polariserende koppen online?
  veelgestelde vraag

  Lezers­vraag: Waarom gebruikt AD polarise­ren­de koppen online?

  De kop boven een artikel moet wel prikkelend zijn. Lezers besluiten namelijk op basis van een foto en één wervende zin of zij hun tijd aan een verhaal besteden. Die beslissing maakt u soms in een fractie van een seconde. Wij willen de kans dat u gaat lezen zo groot mogelijk laten zijn, dat begrijpt u, na alle tijd en energie die we in ons werk hebben gestoken. Waarbij we aantekenen dat een kop wel de waarheid moet spreken.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”