Podcast: Malariamedicijn testen op coronapatiënten, boze ministers en #coronahulp

Achter het VerhaalDe podcast Achter het Verhaal van deze site is nu dagelijks te beluisteren in verband met de uitbraak van het coronavirus. Maker Kevin Goes gaat in gesprek met verslaggevers, redacteuren en correspondenten over het virus en alles wat daarmee te maken heeft.

In deze aflevering: verslaggever Hanneke van Houwelingen over de nieuwste cijfers van het RIVM en over een malariamiddel dat mogelijk werkt tegen het coronavirus. Politiek verslaggever Peter Winterman blikt terug op de boze ministers die een persconferentie gaven en Suzanne de Winter van De Gelderlander vertelt over het initiatief #coronahulp.

Alle afleveringen van Achter het Verhaal zijn te vinden op Spotify en op Apple Podcast

Een mug die malaria draagt prikt een onderzoeker
Volledig scherm
Een mug die malaria draagt prikt een onderzoeker © EPA
  1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
    Achter de Schermen

    Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

    In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.