Reageren op artikelen op AD.nl: zo werkt het
ReagerenSinds kort is het mogelijk om te reageren op bepaalde artikelen op AD.nl. Waarom bieden we deze mogelijkheid en hoe gaat het in zijn werk? Hieronder geven we antwoord op de meestgestelde vragen over reageren op AD.nl.
Waarom doet AD dit?
Het grote voordeel van online journalistiek is dat er interactie mogelijk is. We kunnen met onze lezers, luisteraars en kijkers praten en ons ook actief mengen in het gesprek. We hadden tot nu toe die interactie grotendeels uitbesteed aan sociale media, maar wij willen dat gesprek nu zelf gaan voeren. Omdat we geloven dat het gesprek constructiever kan.
Onze redactie begint iedere ochtend met een vergadering en vraagt zich dan af: wat houdt ons bezig? Daarbij zou het natuurlijk interessant zijn om daar de reacties van lezers bij te betrekken. Die vertellen ons namelijk heel veel over wat hen bezighoudt.
Wij hopen dat veel mensen ervaringen gaan delen en dat het niet zozeer een meningencircus wordt. Dat mensen weer op een fijne manier met elkaar in gesprek gaan in plaats van alleen maar te zenden. Je kunt de mensen die reageren zien als een goede buur, die je om raad vraagt. Samen met onze lezers weten we heel veel, met name over het dagelijks leven. Over allerlei praktische zaken en dingen waar je als man of vrouw tegen aanloopt. Lezers kunnen andere lezers helpen door hun ervaringen te delen en wij willen dat graag faciliteren.
Wie kunnen meedoen?
Je hoeft geen abonnee te zijn van AD, maar je moet wel ingelogd zijn op onze website. Daarvoor moet je een account hebben en dus kenbaar maken wie je bent.
Hoe kan ik meedoen?
Om te kunnen reageren dien je in te loggen op onze website. Hiervoor maak je een account aan. Zodra je bent ingelogd, kun je een reactie schrijven en indienen. Onze moderator controleert alle inzendingen voordat ze online geplaatst worden. We streven ernaar om reacties zo snel mogelijk online te plaatsen.
Ook reageren? Zo doe je dat:
● Maak hier een account
● Log in op je account
● Vind een artikel met reactiemogelijkheid (te herkennen aan het tekstballonnetje)
● Schrijf een reactie (maximaal 500 tekens)
● Klik op ‘Plaats je reactie’
● De moderator bekijkt nu je reactie
● Na goedkeuring staat je reactie online
Voor het plaatsen van reacties hebben we een aantal spelregels opgesteld. Reacties en discussies over de inhoud van het artikel zijn meer dan welkom.
Reacties die niets met het onderwerp te maken hebben worden echter niet geplaatst. Dat geldt ook voor reclame-uitingen en het delen van persoonsgegevens van anderen. Ook reacties met daarin links naar andere websites moeten we helaas weigeren.
Op welke artikelen kan ik reageren?
De artikelen waar je op kunt reageren selecteert de redactie. Vaak zijn het artikelen die mensen echt raken en die direct betrekking hebben op het leven van onze lezers, kijkers en luisteraars.
Dichtbij is één van onze kernwaarden. Er zijn weinig andere media die zo diep vertakt zijn in de regio als het AD. Verhalen die dicht bij ons publiek staan en waar ze echt iets aan hebben, lenen zich in onze ogen dan ook het meest voor reacties.
Hoe gaat AD om met mijn gegevens en privacy?
Wanneer je reageert op een artikel op AD.nl ga je ermee akkoord dat je reactie kan worden gepubliceerd op onze website, onder jouw eigen naam. Reageer dan ook altijd onder je eigen naam. Dit kan alleen als je je naam opgeeft in je DPG-account. Reacties zonder naam worden niet gepubliceerd. Het volledige privacystatement vind je hier.
AD, de Stentor, de Gelderlander, Tubantia, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem en PZC vormen een samenwerkingsverband. Zo brengen we nieuws uit een groot deel van Nederland. Een reactie bij een van deze titels kan ook verschijnen bij de andere titels.
Krijg ik antwoord als ik een reactie plaats?
Je krijgt geen bericht over het al dan niet plaatsen van jouw reactie. Dit is overigens wel iets dat op onze technische wensenlijst staat. Vanwege de vele reacties is het momenteel ook niet mogelijk in te gaan op de reden waarom een reactie niet geplaatst wordt.
Wat doet AD met laster en haatdragende reacties?
Reacties waarin wordt gescholden, beledigd, gediscrimineerd, gedreigd of opgeroepen tot oproer of geweld plaatsen we niet.
Wat zijn de eerste ervaringen?
We zien dat een deel van onze bezoekers inmiddels actief reageert op artikelen. Daarnaast zijn veel andere bezoekers juist geïnteresseerd in het lezen van de reacties van anderen. Hierbij zien we veel constructieve discussies, waarin mensen elkaar proberen te helpen in plaats van negativiteit te delen.
Hoe gaan jullie dit verder ontwikkelen?
Het streven is dat we online reacties uiteindelijk ook gaan gebruiken in onze verslaggeving. Hoe meer reacties we hebben, hoe gemakkelijker dat wordt. Soms zullen we daarom ook contact opnemen met mensen die een reactie achterlaten, zodat ze hun verhaal kunnen doen. Wij zien dit als een waardevolle toevoeging op ons werk.
In de toekomst zouden we deze discussie graag ook terugzien in het echt, door live in gesprek gaan met ons publiek. Zo kunnen we nog meer horen over wat hen bezighoudt.
Ook reageren? Zo doe je dat:
● Maak hier een account
● Log in op je account
● Vind een artikel met reactiemogelijkheid (te herkennen aan het tekstballonnetje)
● Schrijf een reactie (maximaal 500 tekens)
● Klik op ‘Plaats je reactie’
● De moderator bekijkt nu je reactie
● Na goedkeuring staat je reactie online
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Oeps, paaltje geraakt: is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?
Rijd je jarenlang schadevrij, dan krijg je een forse no-claimkorting op je autoverzekering. Die kan oplopen tot wel 85 procent. Maar hoe werkt die korting precies? En wat is nou wijsheid als je per ongeluk een paaltje hebt geraakt? -
PREMIUM23
Plast je kat in huis? Zo los je dat op: ‘Veel mensen vinden het niet mooi, maar het lost veel op’
Kattenpis op je vers gewassen lakens: geen pretje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks I Love Happy Cats schreef, helpt je op weg. -
PREMIUM15
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Dit kun je bij het AD verwachten tijdens het Formule 1-seizoen 2022
Ook in het nieuwe seizoen zit u bij ons op de eerste rij. Van onze liveblogs tot videobeelden van alle races, tot elke zondag een nieuwe podcast, tot het laatste nieuws en belangrijke achtergronden. Of het nu in de krant, op onze site, via uw favoriete podcastplayer of op sociale media is, wij houden u 24/7 op de hoogte van de ontwikkelingen in de Formule 1 én natuurlijk Max Verstappen. -
Geen krant gehad? Deze mensen kunnen je helpen
Onze klantenservice beantwoordt honderden telefoontjes per dag, van bezorgklachten tot vragen over het abonnement. Wie krijg je als abonnee aan de lijn en wat kunnen de medewerkers van de klantenservice voor je doen? Een kijkje achter de schermen.
-
ACHTER DE SCHERMEN
Hoe een Covid-berichtje uit maart 2020 ineens weer in mijn mailbox kwam
Elke week beschrijft de hoofdredactie wat de AD-redacties bezighoudt. Deze keer Paul van den Bosch, hoofdredacteur van de zeven regionale AD-titels, over een berichtje aan Hugo de Jonge en zijn ambtenaren. -
-
-
onze mensen
Podcastmaker Thijs Zonneveld: ‘Ik krijg maar een paar shots van Sven Kramer’
AD-columnist en podcastmaker Thijs Zonneveld (41) verslaat de Winterspelen dit keer vanuit een studio in Amsterdam. Terwijl de journalist en jurist het liefst door Peking zou fietsen om te kijken of de bevolking meegeniet. -
Van corona tot Max Verstappen: even stilstaan bij alles wat in 2021 plaatsvond
Het kan natuurlijk met mijn eigen leeftijd te maken hebben - ik werd dit jaar 50 - maar wat gaat een jaar toch snel voorbij. Totdat je even stilstaat bij alles wat er in 2021 plaatsvond.